Xamera TALENT – Skräddarsydd utveckling för framtidens talanger

Vi på Xamera är stolta över att få presentera vårt uppdaterade talangprogram, Xamera TALENT, som är designat för att möta den moderna arbetsmarknaden. Vi har alltid haft ambitionen att stötta junior tech-talang i sin tidiga karriär och med dessa uppdateringar tar vi ett helhetsgrepp av så väl hårda som mjuka färdigheter samtidigt som vi möjliggör för visionärt tänkande om framtiden. Vårt nya koncept är inte bara en utbildning, utan ett skräddarsytt program som riktar sig till juniora talanger. Programmet syftar till att stötta både kandidater och företag till att än snabbare få avkastning av sin investering i varandra.

Vad ligger bakom att vi har uppdaterat vårt program? 

Xamera har arbetat med nyexaminerade ingenjörer och teknologer i tio års tid vilket gör oss till experter på målgruppen. En målgrupp som kanske till och med står för framtidens utveckling för både bolag och samhälle. 

“Genom åren har vi samlat in en stor mängd data genom strukturerade uppföljningar och omfattande kvantitativa mätningar både bland våra kunder och kandidater. Så vi vet väldigt mycket om vår målgrupp och hur behoven ser ut,” säger Axel Denisson, verksamhetsutvecklare på Xamera.

Det ger oss idag en djup förståelse för de utmaningar och behov som nyexaminerade står inför på dagens arbetsmarknad. Det som fungerade tidigare är inte längre aktuellt. Därför har vi uppdaterat vårt talangprogram, Xamera TALENT, för att inkludera de senaste trenderna och teknologierna.

Programmet är nu mer flexibelt och anpassningsbart utifrån både talangens förkunskaper och den nya rollens krav på respektive bolag. Detta ger även den rekryterande chefen möjlighet att påverka innehållet.

Axel Denisson, verksamhetsutvecklare

Hur ser programmet ut?

Programmet bygger på fem huvuddelar som tillsammans ger ett unikt helhetsperspektiv på lärande. Varje del är noggrant utformad för att ge både teoretisk kunskap och praktiska verktyg som kan appliceras direkt i arbetslivet och vi kallar dem för: Onboarding och Coachning, Core, Select, Talks och Events.

Onboarding & Coaching: Förbereder nyexaminerade för arbetslivet med fokus på företagskultur, internkommunikation och strukturerad feedback.

Core: Utbildningspass som täcker viktiga mjuka färdigheter som kommunikation, teamdynamik, affärstänk och självledarskap. Något som man ofta inte berört under studierna men som skapar mer kompletta medarbetare

Select: Verksamhetsnära kunskap bl.a inom områden som agila arbetssätt, projektmetodik och cybersäkerhet, dessa anpassas efter rollens och kandidatens behov och dessa bestäms i samråd med rekryterande chef.

Talks: Stöttar talangen i att våga tänka nytt och hålla en nyfikenhet på vad som är “nästa grej”, inspirationsförläsningar med framstående experter som pratar innovation och trend spanar.

Events: Regelbundna aktiviteter för att bygga gemenskap och en öppen lärandemiljö, något som är särskilt viktigt då man ex flyttar till en ny stad för sitt nästa karriärssteg men även för att nätverka och fira deltagarnas framsteg. 

Vad är det som gör vårt program så bra? 

En av de främsta styrkorna är att programmet inte är statiskt, det är designat för att vi enkelt ska kunna fortsätta utveckla och anpassa programmet efter marknadens behov. För är det något vi vet så är det att marknaden är i ständig förändring och utveckling. 

För våra kunder innebär det att det finns en pålitlig partner som kan hjälpa företag att utveckla sina medarbetare och förbereda dem för framtidens utmaningar. Genom att visa att de satsar på kandidaterna från dag ett så visar man på att man är ett företag som värdesätter utveckling & innovation med människan i fokus. Vårt nya program fokuserar på att ge deltagarna praktiska verktyg och färdigheter som de kan använda direkt i sitt arbete, snarare än att bara bygga ett CV.

“Programmet handlar inte bara om att få en certifiering,” säger Elin Danielsson, produktägare för Xamera TALENT. Vi vill att deltagarna verkligen ska få med sig kunskaper som de faktiskt kan använda direkt i verkligheten. Färdigheter som bygger dem nu men även i resten av deras karriär.” 

Genom att blanda teori med praktiska övningar och genom att anpassa utbildningen efter individuella behov, säkerställer vi att deltagarna får en djupare förståelse och bättre förmåga att tillämpa sina nya kunskaper. Detta gör vårt program unikt och värdefullt för både personlig och professionell utveckling.

”Eftersom våra kandidater har spenderat de senaste åren i skolbänken har vi verkligen lagt ner energi på att få till ett koncept som skiljer sig från klassisk utbildning. 

Elin Danielsson, produktägare för Xamera TALENT

Det är viktigt att deltagarna har kul medan de lär sig, vilket gör hela upplevelsen mer engagerande och minnesvärd. Därav jobbar vi mycket med upplevelsebaserade inslag i de olika delarna.” tillägger Elin Danielsson

Vad händer framåt?

Vi är ständigt lyhörda för förändringar och förbättringar. Vårt program kommer att fortsätta utvecklas i takt med att vi och marknaden förändras. Om du som kund är intresserad av att läsa mer eller har egna idéer på hur vi kan utforma ett talangprogram tillsammans, tveka inte att kontakta oss.

Dela:

Utforska mer

För andra året i rad har Xamera och Saab inlett ett samarbete för att välkomna…

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen…

Xameria är en innovativ läroplattform designad för att effektivisera övergången till arbetslivet för nyutexaminerade. Plattformen…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.