Rekrytering ingenjörer

Står ni inför utmaningen att rekrytera kompetenta ingenjörer? Xamera arbetar relationsskapande och träffar dagligen unga ingenjörer för att prata om spännande karriärmöjligheter. Vi hjälper hjälper er som företag att snabbt hitta de mest lovande unga ingenjörerna som, med hjälp av Xamera Start och Xamera Talent, snabbt hittar sin roll som anställd i en teknikorienterad organisation.

Vi har redan hittat talangen ni letar efter

Rekrytering av ingenjörer - Nyckeln till framgång i teknikbranschen

Rekrytering av ingenjörer är en utmanande uppgift som kräver skicklighet och engagemang. Det handlar om att dra till sig, engagera och behålla de bästa talangerna i en högt konkurrensutsatt värld där teknisk expertis ständigt driver innovationen framåt. Att rekrytera ingenjörer kräver därför noggranna strategier och en djup förståelse för vad dessa kreativa problemlösare söker i sina framtida arbetsgivare.

En bra chef i topp på önskelistan vid rekrytering av ingenjörer

När det kommer till att rekrytera ingenjörer finns det många saker du som arbetsgivare bör förstå för att locka till dig de bästa kandidaterna. I en nyligen gjord undersökning visar det sig att klassiska faktorer för rekrytering, såsom lön och utvecklingsmöjligheter, fortfarande värderas högt bland ingenjörer. Men det som kanske överraskar är att en bra chef hamnar i topp på deras kravlista.

Vikten av bra ledarskap vid rekrytering av ingenjörer

Nära tre fjärdedelar av ingenjörerna ser det som avgörande att det finns en ledare som förstår deras behov och utmaningar. En bra chef är inte bara någon som delegerar uppgifter, utan någon som inspirerar, coachar och ger stöd när det behövs. Ett bra ledarskap är nyckeln till trivsel på arbetsplatsen. Så vid rekrytering av ingenjörer bör du som arbetsgivare vara tydlig med vilken typ av ledarskap du erbjuder och vilka värderingar företaget står för. I en värld som präglas av teknologisk innovation, är framgång i IT-rekrytering avgörande för att säkra rätt IT-talanger för ditt företag. Ditt företags framtid och konkurrenskraft beror på kvaliteten hos ditt teknikteam. Xamera är lösningen för att locka till sig och anställa branschens främsta IT-specialister, vilket säkerställer att ditt företag står starkt i den tekniska utvecklingens framkant.

Kommunikation och tydlighet

Men vad definierar egentligen en “bra chef”? Vid rekrytering av ingenjörer är det egenskaper som tydlig kommunikation och att vara rakt på sak som uppskattas mer än “mjukare” faktorer, såsom att bli sedd och att få uppskattning. Detta hänger möjligen samman med yrkesrollen, eftersom just rak och tydlig kommunikation är avgörande inom många tekniska yrken. 

Fokus på personlig och yrkesmässig utveckling

En annan viktig aspekt vid rekrytering av ingenjörer är att erbjuda möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Ingenjörer är ofta drivna individer som vill fortsätta att växa både professionellt och personligt. Utbildningar, certifikationer, möjligheten till vidareutbildning och chansen att ta sig an spännande projekt kan vara avgörande för att locka de bästa ingenjörerna.

Xamera TALENT - En problemfri anställningsprocess

För att stötta er som företag erbjuder Xamera era nya talanger Xamera Talent, din nyckel till smidig och framgångsrik rekrytering av ingenjörer. Med vår digitala utbildningsplattform, Xameria, onboardar vi deltagarna till arbetslivet och i vårt lärarledda utbildningsprogram lär de sig om självledarskap, kommunikation, presentationsteknik, affärsmässighet, medarbetarskap och mycket mer.

Dessutom tilldelar vi varje deltagare en engagerad Xamera-coach. Deras uppgift är att aktivt övervaka och hantera eventuella utmaningar eller frågor som kan uppstå under anställningen, vilket skapar en smidig anställningsprocess. 

Läs mer om Xamera TALENT

 

 lär sig deltagarna om självledarskap, kommunikation, presentationsteknik, affärsmässighet, medarbetarskap och mycket mer. 

Få hjälp att rekrytera ingenjörer!

Anställningsförmåner som lockar ingenjörer

Självklart är en konkurrenskraftig lön högt värderad när det gäller rekrytering av ingenjörer. Men även andra anställningsförmåner förutom lön värdesätts, såsom en bra balans mellan arbete och fritid samt generösa semesterdagar. Flexibiliteten i arbetslivet är också viktig. Många ingenjörer värderar möjligheten att kunna balansera arbetsliv med fritid, vilket gör erbjudanden om flexibla arbetstider eller möjligheten till distansarbete särskilt lockande vid rekrytering av ingenjörer.

Vittnesmål från våra kunder

Katja Eneroth Programledare på SignUp Software

"Genom samarbetet med Xamera så når vi effektivt ut till yngre kandidater direkt från den svenska universitetsvärlden vilket ger oss ett bra komplement till vår ordinarie rekryteringsprocess."

Björn Andersson Epiroc

"Stor anledning till att vi väljer Xamera är deras höga värdering på sina kandidater, de behandlar sitt folk schysst."

Tim Bjärengren Utvecklingschef Senion

"Jag fick en bra dialog med rekryteraren som förstod våra krav och önskemål vilket gjorde att kandidaterna var relevanta från början."

Jonas Bäckman Grundare och CEO på Gemit Solutions

"Xamera är snabba, ruskigt snabba och resultatet har blivit perfekt!"

Petter Eriksson Senior vice president engineering

"Xamera är smidiga att samarbeta med och är inte främmande för att göra speciallösningar som fungerar för oss."

Målgruppsanpassad rekrytering av ingenjörer

Det är viktigt att känna till skillnaderna i prioriteringar mellan olika demografiska grupper. Kvinnliga ingenjörer tenderar (på gruppnivå) att prioritera en balans mellan arbete och fritid mer än sina manliga motsvarigheter. De är också mer intresserade av att få information om företagskulturen. Företag som kan erbjuda och marknadsföra dessa aspekter kommer att ha en konkurrensfördel vid rekrytering av kvinnliga ingenjörer.

FAQ

Vanliga frågor & svar om IT rekrytering

Ja! Allt som vi gör för dig på Xamera är helt kostnadsfritt. Du betalar inte för karriärsamtal, inte för att bli presenterad de karriärmöjligheter som matchar dig och inte för att skriva kontrakt. Och hittar vi en jobbmatch till dig kan du räkna med att få samma lön som du skulle ha fått om du hade ansökt direkt till bolaget.

Ja! När du kommer på karriärsamtal hos oss lyssnar vi på dina preferenser, intressen och önskemål och matchar dem mot alla våra karriärmöjligheter. Du får sedan gå på intervju hos de företag som passar dig allra bäst innan du beslutar var du vill ta vägen.

Inte en enda krona! Vi förhandlar din lön med din framtida arbetsgivare så att det som du får utbetalt motsvarar samma lön som du skulle ha fått om du ansökt direkt till företaget i fråga. Din arbetsgivare betalar såklart för att vi hjälper dem men det är en investering från deras sida som inte påverkar din lön.

Ja! När du kommer på karriärsamtal hos oss lyssnar vi på dina preferenser, intressen och önskemål och matchar dem mot alla våra karriärmöjligheter. Du får sedan gå på intervju hos de företag som passar dig allra bäst innan du beslutar var du vill ta vägen.
Vi jobbar med en stor mängd olika bolag inom industri- och techsektorn. Allt från små företag till stora koncerner. Du hittar ett urval av våra kunder på vår hemsida och genom att ta en titt på våra lediga tjänster. Men kom ihåg att det verkliga antalet bolag är betydligt större än vad vi kan visa. Därför rekommenderar vi karriärsamtalet som den bästa vägen in eftersom du då matchas mot samtliga tillgängliga och framtida karriärmöjligheter.
Först och främst eftersom vi hjälper dig att välja rätt arbete. I karriärsamtalet lär vi känna dig och diskuterar dina preferenser och önskemål. Med dessa som utgångspunkt matchar vi dig mot alla våra karriärmöjligheter och ser till att du får komma på intervju hos de företag som passar dig allra bäst. Vi matchar inte bara din kompetens utan tar också hänsyn till att din personlighet och dina målsättningar ska passa ihop med företagets kultur och struktur. Och när du börjar din anställning får du under de första månaderna tillgång till kompetensutveckling och support genom oss så att du snabbt kommer in i din nya roll.
De första sex till tolv månaderna på din nya arbetsplats, beroende på vilket av våra program du deltar i, kommer du ha tillgång till en coach från Xamera att bolla frågor och funderingar med. Om du inte trivs i din roll tar du upp det med din coach som hjälper dig vidare. Primärt genom att se om något på din nuvarande arbetsplats kan ändras/förbättras för att du ska trivas. Om detta inte fungerar kommer din coach hjälpa dig att hitta en annan karriärmöjlighet som passar bättre.
Vårt arbete går ut på att matcha dig med rätt karriärmöjlighet. De första månaderna är du anställd via oss medan vi hjälper dig att få en bra start på din nya arbetsplats. Förutsatt att du trivs på ditt arbete låter vi sedan den arbetsgivare där du arbetar ta över ditt anställningskontrakt. Detta är målsättningen med alla våra matchningar och vad vi menar när vi säger att vår ambition är att du ska gå över till kund.
Majoriteten av våra talanger som går över till kund efter anställningsperioden hos oss får en fast anställning hos kundföretaget. I undantagsfall kan kunden kräva en provanställning som sedan går över i en fast tjänst.

Fyll i din information så kontaktar vi dig

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.