Vi är Xamera

We know talent... för vi lär känna människor

Precis som att alla zebror har unika mönster har varje människa unika styrkor. Men för ett otränat öga kan alla se likadana ut. Det är här vi kommer in i bilden.

Vår vision

Vi ska lösa kompetensbristen inom svensk industri- och techsektor

Vår vision

Juniora talanger ska inte slösa värdefull tid på att söka jobb. Företag ska inte spendera dyrbara resurser på att hitta rätt kompetens för sina behov.

Vi etablerar en ny standard för rekrytering där vi ser till att matchningen mellan talanger och företag blir rätt från början. På så sätt kommer värdefull arbetskraft ut på marknaden snabbare vilket ökar produktiviteten och skapar fler framgångsrika verksamheter och karriärer.

Vårt arbetssätt

Vi rekryterar inte bara kompetenser till rollbeskrivningar. Vi matchar människor med företagskulturer.

Precis som ett företag är mer än sitt kompetensbehov är en talang mer än sin utbildning. En lyckad matchning på papperet kan därför bli helt fel i verkligheten.

1
Vi lär oftast känna våra talanger och våra kunder innan det finns ett uttalat behov.
2
På det sättet får vi veta mer än vad som delas i en vanlig anställningsintervju.
3
Därför kan vi göra matchningar som tar hänsyn till kompetens, företagskultur och personlighet.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Ja! Allt som vi gör för dig på Xamera är helt kostnadsfritt. Du betalar inte för karriärsamtal, inte för att bli presenterad de karriärmöjligheter som matchar dig och inte för att skriva kontrakt. Och hittar vi en jobbmatch till dig kan du räkna med att få samma lön som du skulle ha fått om du hade ansökt direkt till bolaget.

Ja! När du kommer på karriärsamtal hos oss lyssnar vi på dina preferenser, intressen och önskemål och matchar dem mot alla våra karriärmöjligheter. Du får sedan gå på intervju hos de företag som passar dig allra bäst innan du beslutar var du vill ta vägen.

Inte en enda krona! Vi förhandlar din lön med din framtida arbetsgivare så att det som du får utbetalt motsvarar samma lön som du skulle ha fått om du ansökt direkt till företaget i fråga. Din arbetsgivare betalar såklart för att vi hjälper dem men det är en investering från deras sida som inte påverkar din lön.

Ja! När du kommer på karriärsamtal hos oss lyssnar vi på dina preferenser, intressen och önskemål och matchar dem mot alla våra karriärmöjligheter. Du får sedan gå på intervju hos de företag som passar dig allra bäst innan du beslutar var du vill ta vägen.
Vi jobbar med en stor mängd olika bolag inom industri- och techsektorn. Allt från små företag till stora koncerner. Du hittar ett urval av våra kunder på vår hemsida och genom att ta en titt på våra lediga tjänster. Men kom ihåg att det verkliga antalet bolag är betydligt större än vad vi kan visa. Därför rekommenderar vi karriärsamtalet som den bästa vägen in eftersom du då matchas mot samtliga tillgängliga och framtida karriärmöjligheter.
Först och främst eftersom vi hjälper dig att välja rätt arbete. I karriärsamtalet lär vi känna dig och diskuterar dina preferenser och önskemål. Med dessa som utgångspunkt matchar vi dig mot alla våra karriärmöjligheter och ser till att du får komma på intervju hos de företag som passar dig allra bäst. Vi matchar inte bara din kompetens utan tar också hänsyn till att din personlighet och dina målsättningar ska passa ihop med företagets kultur och struktur. Och när du börjar din anställning får du under de första månaderna tillgång till kompetensutveckling och support genom oss så att du snabbt kommer in i din nya roll.
De första sex till tolv månaderna på din nya arbetsplats, beroende på vilket av våra program du deltar i, kommer du ha tillgång till en coach från Xamera att bolla frågor och funderingar med. Om du inte trivs i din roll tar du upp det med din coach som hjälper dig vidare. Primärt genom att se om något på din nuvarande arbetsplats kan ändras/förbättras för att du ska trivas. Om detta inte fungerar kommer din coach hjälpa dig att hitta en annan karriärmöjlighet som passar bättre.
Vårt arbete går ut på att matcha dig med rätt karriärmöjlighet. De första månaderna är du anställd via oss medan vi hjälper dig att få en bra start på din nya arbetsplats. Förutsatt att du trivs på ditt arbete låter vi sedan den arbetsgivare där du arbetar ta över ditt anställningskontrakt. Detta är målsättningen med alla våra matchningar och vad vi menar när vi säger att vår ambition är att du ska gå över till kund.
Majoriteten av våra talanger som går över till kund efter anställningsperioden hos oss får en fast anställning hos kundföretaget. I undantagsfall kan kunden kräva en provanställning som sedan går över i en fast tjänst.

Xameras historia

2013

Xamera grundades 2013 då Jacob och Oskar såg en svaghet i hur förmedling av exjobb för unga ingenjörer hanterades. Genom att lära känna studenter och företag kunde de skapa bättre matchningar som ledde till anställningar när exjobbet var färdigt. Kunderna uppskattade den studentnära approachen och affärsområdet utökades till att också förmedla heltidsanställningar.

2016

2016 skapas vad som kom att bli nyckeln till Xameras fortsatta framgång; Karriärsamtalet. Det var inte svårt för unga ingenjörer att hitta jobb, det svåra var att hitta rätt jobb. Genom karriärsamtal skapas en process för hur Xamera lär känna unga talanger och sedan matchar dem mot samtliga tillgängliga karriärmöjligheter. En kultur bildas där samarbete och skapande av bästa möjliga värde för kandidaten ligger i fokus.

2019

Nu går det snabbt framåt. Xameras tillväxt tar fart på riktigt. 2019 blir man utsedd till årets Gasellföretag i Östergötland av DI. 2020 tar Xamera hem utmärkelsen Årets Rekryteringsföretag, kategori mellanstora företag, för sitt sätt att arbeta med karriärsamtal och sätta kandidatens bästa i fokus.

Idag

Idag finns Xamera på flertalet platser i landet och mängder av kundmöten och karriärsamtal genomförs varje vecka. Grundidén med att ett relationsskapande arbetssätt skapar bättre matchningar lever kvar och är fortfarande kärnan i den ständigt pågående tillväxtresan.

Vårt hållbarhetsarbete

Vårt kvalitetsarbete

Vår arbetsmiljö

Vårt miljöarbete

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.