Vi är Xamera

We know talent... för vi lär känna människor

Precis som att alla zebror har unika mönster har varje människa unika styrkor. Men för ett otränat öga kan alla se likadana ut. Det är här vi kommer in i bilden.

Vår vision

Vi ska lösa kompetensbristen inom svensk industri- och techsektor

Vår vision

Juniora talanger ska inte slösa värdefull tid på att söka jobb. Företag ska inte spendera dyrbara resurser på att hitta rätt kompetens för sina behov.

Vi etablerar en ny standard för rekrytering där vi ser till att matchningen mellan talanger och företag blir rätt från början. På så sätt kommer värdefull arbetskraft ut på marknaden snabbare vilket ökar produktiviteten och skapar fler framgångsrika verksamheter och karriärer.

Vårt arbetssätt

Vi rekryterar inte bara kompetenser till rollbeskrivningar. Vi matchar människor med företagskulturer.

Precis som ett företag är mer än sitt kompetensbehov är en talang mer än sin utbildning. En lyckad matchning på papperet kan därför bli helt fel i verkligheten.

1
Vi lär oftast känna våra talanger och våra kunder innan det finns ett uttalat behov.
2
På det sättet får vi veta mer än vad som delas i en vanlig anställningsintervju.
3
Därför kan vi göra matchningar som tar hänsyn till kompetens, företagskultur och personlighet.

Xameras historia

2013

Xamera grundades 2013 då Jacob och Oskar såg en svaghet i hur förmedling av exjobb för unga ingenjörer hanterades. Genom att lära känna studenter och företag kunde de skapa bättre matchningar som ledde till anställningar när exjobbet var färdigt. Kunderna uppskattade den studentnära approachen och affärsområdet utökades till att också förmedla heltidsanställningar.

2016

2016 skapas vad som kom att bli nyckeln till Xameras fortsatta framgång; Karriärsamtalet. Det var inte svårt för unga ingenjörer att hitta jobb, det svåra var att hitta rätt jobb. Genom karriärsamtal skapas en process för hur Xamera lär känna unga talanger och sedan matchar dem mot samtliga tillgängliga karriärmöjligheter. En kultur bildas där samarbete och skapande av bästa möjliga värde för kandidaten ligger i fokus.

2019

Nu går det snabbt framåt. Xameras tillväxt tar fart på riktigt. 2019 blir man utsedd till årets Gasellföretag i Östergötland av DI. 2020 tar Xamera hem utmärkelsen Årets Rekryteringsföretag, kategori mellanstora företag, för sitt sätt att arbeta med karriärsamtal och sätta kandidatens bästa i fokus.

Idag

Idag finns Xamera på flertalet platser i landet och mängder av kundmöten och karriärsamtal genomförs varje vecka. Grundidén med att ett relationsskapande arbetssätt skapar bättre matchningar lever kvar och är fortfarande kärnan i den ständigt pågående tillväxtresan.

Vårt hållbarhetsarbete

Vårt kvalitetsarbete

Vår arbetsmiljö

Vårt miljöarbete

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.