Xamera är årets rekryteringsföretag 2020

Xamera vinner en hedersvärd utmärkelse och fick i maj ta emot pris som "Årets rekryteringsföretag 2020".

“Vi har byggt en tillväxtmodell där vi kan växa kraftigt med bibehållen lönsamhet och kvalité”, säger Jacob Svensson, VD på Xamera.

Xamera är årets rekryteringsföretag 2020

I slutet av maj fick rekryteringsföretaget Xamera ta emot pris på Recruitment Awards som anordnas av Branschen.se.

Av 230 stycken företag i elva olika kategorier valde en jury ut Xamera till “Årets rekryteringsföretag 2020”.

– Det här är ett pris vi sätter stort värde på och den motiveringen vi vann på är också allt det vi kämpat för att förbättra, säger Jacob.

En väldigt glad och stolt VD

Motiveringen löd:

“Xamera har vänt upp och ner på karriärsamtal, jobbsökande och rekrytering. Genom att utgå ifrån den unga ingenjören har de lyckats med att vara brygga mellan examen och arbetslivet. De har lyckats! Vilket inte minst återspeglar sig i deras tillväxt de senaste åren.”

Xameras affärsmodell är att vara länken mellan det sociala studentlivet och leveranskraven inom jobbvärlden. De ser till att unga ingenjörer och studenter inom IT och teknik får rätt jobb från början.

– Vi ser ett högt kandidatvärde och vill inte bara rekrytera kandidater utan också utveckla och utbilda länst vägen. Vi har verkligen hittat vår nisch och en stor fördel med det är att vi kan kompetensutveckla på just det området.

Jacob pratar varmt och stolt över sina medarbetare på Xamera och höjer deras insats till max.

– Det här är verkligen ett pris som ger oss ett kvitto på de förändringar och förbättringar vi genomfört. En tight gruppkänsla och kultur på jobbet skapas av att man tar sig över hinder tillsammans och behåller sitt driv.

Vad har ni som mål i framtiden?

– Vi ska bli Sveriges bästa rekryteringsföretag och ta 100 procent av marknaden för våra kunders skull, säger Jacob med glimten i ögat.

Vad händer inom den närmsta tiden?

– Faktum är att vi snart kommer att flytta Linköpingskontoret till nya och fräscha lokaler. Även Göteborgskontoret får nya och fina lokaler till sommaren.

Jacob ser positivt på framtiden och vet att deras största tillgång är deras driv och nära kontakt med både kandidater och kunder.

– Vi har byggt en tillväxtmodell som visar att vi kan växa kraftigt med bibehållen lönsamhet och kvalité. Det här är bara början och vi har framtiden framför oss, säger Jacob med ett leende.

Xamera är bryggan mellan studentliv och arbetsliv

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David så ser vi hur vi kan hjälpa er!

Utforska mer

Vi strävar efter ständig förbättring i allt vi gör och det gäller såklart även våra…

Fredrik Löfgren har fullt upp, minst sagt. Utöver att driva fem företag är han också…

Arbetsmarknaden för ingenjörer har vuxit över tid liksom tillgången på nyutexaminerade civil- och högskoleingenjörer Än…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.