Optimera din IT-rekrytering med Xamera

I en värld som ständigt formas av teknologisk innovation, är det avgörande att ha rätt IT-talanger ombord. Ditt företags framtid och konkurrenskraft hänger på styrkan i ditt teknikteam. Men hur säkerställer du att du lockar till dig och anställer de allra bästa i branschen? Svaret är Xamera.

Vi har redan hittat talangen ni letar efter

För dig som arbetsgivare

Smartare blir bättre

Kompetent arbetskraft inom industri- och techsektorn är en bristvara. Företag kämpar med att attrahera rätt talang och juniora talanger översköljs av erbjudanden. Vi ser till att matchningen mellan talanger och företag blir rätt från början. Det sparar tid och är nyckeln till framgångsrika verksamheter och karriärer.

Attrahera

Vi jobbar nära universiteten för att tidigt bygga en relation till studenterna. Vi har en hög närvaro på mässor och event och anordnar även egna evenemang. Allt med syftet att lära känna vår målgrupp och göra dem medvetna om fördelarna med att gå genom oss. När examen närmar sig blir vi därför en naturlig väg ut i arbetslivet.

Matcha

Vår matchningsprocess där vi genomför transparenta, enskilda samtal med juniora talanger ger oss förutsättningar att på allvar matcha deras drivkrafter, mål och intressen med våra kunders olika behov. Det betyder att du som kund bara behöver träffa de talanger som har ett genuint intresse för din verksamhet och som matchar både kompetensbehovet och företagskulturen.

Utveckla

De första 6-12 månaderna är medarbetaren anställd som konsult hos Xamera och uthyrd till er på heltid. Han/hon ingår då i ett av våra program; Xamera START eller Xamera TALENT och erbjuds rådgivning och stöttning av sin konsultchef. Om allt känns bra tar ni sen över kontraktet och er nya medarbetare blir direktanställd hos er!

Värdet av ett starkt teknikteam

Ett dynamiskt och skickligt teknikteam är kärnan i varje framgångsrikt företag. Att bygga detta team är en komplex utmaning i en tid med snabb teknologisk utveckling och stark konkurrens. Det räcker inte med att bara fylla positioner; det handlar om att hitta rätt personer som passar in i företagets kultur och delar dess vision och tekniska ambitioner.

Framgångsrik IT-rekrytering med hjälp av Xamera

Att anlita en specialiserad IT-rekryterare kan erbjuda betydande fördelar. De har tillgång till ett brett kontaktnät och har insikt i sektorspecifika krav, vilket kan effektivisera sökandet efter den ideala kandidaten. Deras expertis inom tekniska specifikationer och marknadstrender kan vara kritisk för en framgångsrik rekrytering.

På Xamera arbetar vi relationsskapande och träffar dagligen juniora talanger inom industri- och techsektorn för att prata drivkrafter, mål och intressen. Därför har vi alltid ett flöde av kompetens redo att matcha mot ert företags behov och kultur. Läs mer om fördelarna med juniora talanger

Identifiera behovet och definiera kompetenskrav

För att förädla IT-rekryteringsprocessen bör man initialt specificera vilken typ av teknisk expertis som eftersträvas. Det kan röra sig om allt från dataingenjörer till full-stack utvecklare eller specialister inom nätverkssäkerhet. En tydlig förståelse för rollen och dess krav är fundamentalt.

Xamera TALENT - Flexibelt & effektivt

Xamera Talent är särskilt utformat för att förbereda unga talanger inför arbetslivet, vilket är avgörande för att maximera deras potential och snabbt anpassa sig till nya yrkesroller.

Programmet omfattar personlig och yrkesmässig utveckling, onboarding till arbetslivet, coaching och byggande av sociala nätverk. Flexibiltet är vad som gör Xamera TALENT unikt. Oavsett hur stort resursbehovet är kan ni som företag alltid dra nytta av unga talanger genom att anställa en eller flera kandidater.

Teknik i framkant lockar talanger

Ett företag som strävar efter att vara attraktivt för de främsta tekniktalangerna bör också ständigt uppdatera sin tekniska infrastruktur och hålla sig à jour med branschtrender. En dynamisk arbetskultur som främjar inkludering och uppskattning är även det en magnet för talanger, likväl som kontinuerliga fortbildningsmöjligheter som stimulerar professionell utveckling. Inför utmaningen med rekrytering ingenjörer? Xamera specialiserar sig på relationsskapande inom ingenjörsrekrytering och möter dagligen unga ingenjörer för att diskutera spännande karriärmöjligheter.

Att erbjuda juniora talanger ett talangprogram som Xamera talent är ett annat sätt att attrahera junior kompetens. Programmen omfattar personlig och yrkesmässig utveckling, onboarding till arbetslivet, coaching och byggande av sociala nätverk.

Framtiden för IT-rekrytering: Flexibilitet och arbetsmiljöns betydelse

Flexibilitet och en stimulerande arbetsmiljö kan placera företaget i en fördelaktig position i rekryteringsprocessen. Med dagens trend mot arbets- och privatlivsbalans, samt en ökande förväntan på distansarbete, har dessa aspekter blivit en avgörande faktor.

Få hjälp att rekrytera ingenjörer!

Digitalisera din IT-rekrytering: Användning av tekniska verktyg och plattformar

För att maximera effektiviteten i IT-rekryteringen, bör man även dra nytta av digitala verktyg och plattformar. Virtuella intervjuer, tekniska bedömningsplattformar och AI-drivna rekryteringsverktyg kan vara ovärderliga i att snabbt kvalificera kandidater.

Nätverk och Community Engagement

Aktivt deltagande i tekniksamhällen genom sponsring av evenemang eller genom att hålla webbinarier kan öka företagets synlighet och direkt engagemang med potentiella kandidater. Efter varje rekryteringsrunda bör man också utvärdera och anpassa processen för att ständigt förbättra dess effektivitet.

Vittnesmål från våra kunder

Katja Eneroth Programledare på SignUp Software

"Genom samarbetet med Xamera så når vi effektivt ut till yngre kandidater direkt från den svenska universitetsvärlden vilket ger oss ett bra komplement till vår ordinarie rekryteringsprocess."

Björn Andersson Epiroc

"Stor anledning till att vi väljer Xamera är deras höga värdering på sina kandidater, de behandlar sitt folk schysst."

Tim Bjärengren Utvecklingschef Senion

"Jag fick en bra dialog med rekryteraren som förstod våra krav och önskemål vilket gjorde att kandidaterna var relevanta från början."

Jonas Bäckman Grundare och CEO på Gemit Solutions

"Xamera är snabba, ruskigt snabba och resultatet har blivit perfekt!"

Petter Eriksson Senior vice president engineering

"Xamera är smidiga att samarbeta med och är inte främmande för att göra speciallösningar som fungerar för oss."

Framgångsrik IT-rekrytering för ett hållbart teknikteam

Att rekrytera rätt teknisk kompetens är en avgörande faktor för framgång inom IT-branschen. Det är en process som kräver både teknisk förståelse och insikt i mänskliga drivkrafter. Oavsett om rekryteringen sköts internt eller via en rekryterare, är det essentiellt att hålla sig uppdaterad om industritrender och att kontinuerligt förfina rekryteringsmetoderna. En välplanerad strategi och rätt verktyg lägger grunden för att bygga ett framstående teknikteam.

Välkommen till Xamera – där framtidens IT-talanger möter innovativa företag.

Fyll i din information så kontaktar vi dig

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.