Världsledande företagsjätten Epiroc använder sig exklusivt av rekryteringsbolaget Xamera

”Stor anledning till att vi väljer Xamera är deras höga värdering på sina kandidater, de behandlar sitt folk schysst”, säger Epirocs Björn Andersson.

Den globala företagsjätten Epiroc med sina 14 500 anställda världen över väljer rekryteringsbolaget Xamera för att hitta sin medarbetare.

– De senaste åren använt Xamera till ett flertal rekryteringar, säger Björn Andersson.

Epiroc är ledande leverantör av bergbrytningsutrustning och stort fokus ligger på borrning och materialtransport ut i gruvor.

– Min division bygger styrsystem för alla Epirocs maskiner. Till det använder vi oss av mjukvaruutvecklare som håller på med realtids programmering.

Rekryterar ni själva också?

– Ja det gör vi, men de flesta unga ingenjörer går via Xamera. Jag har insett att de är duktigare än oss på att attrahera nyexamerade kandidater.

Björn förklarar att de endast använder sig av Xamera som rekryteringsbolag, men tar också in konsulter från andra företag.

Vad gör Xamera så vassa att ni använder dem exklusivt som rekryteringsbolag?

– Vi har provat andra rekryteringsföretag men föredrar Xamera behandlar sitt folk schysst och det vill vi som företag stå bakom.

– Deras talangprogram som drar ihop nyexamerade årskullar och ger dem ett nätverk med människor som är i samma situation samtidigt som de får vägledning och utbildning under tiden. Det är ett riktigt bra upplägg.

Ser du något Xamera kan förbättra i sin process?

– Det låter nästan för bra när jag beskriver dem, men de är också ett riktigt bra rekryteringsbolag som vi kommer fortsätta samarbeta med, säger Björn Andersson.

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er!

Utforska mer

Vi strävar efter ständig förbättring i allt vi gör och det gäller såklart även våra…

Fredrik Löfgren har fullt upp, minst sagt. Utöver att driva fem företag är han också…

Arbetsmarknaden för ingenjörer har vuxit över tid liksom tillgången på nyutexaminerade civil- och högskoleingenjörer Än…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.