Senion AB gillar den nära dialogen med rekryteringsbolaget Xamera

Senion AB gillar den nära dialogen med rekryteringsbolaget Xamera. ”Jag fick en bra dialog med rekryteraren som förstod våra krav och önskemål vilket gjorde att kandidaterna var relevanta från början”
Tim Bjärengren på Senion

Senion AB valde vid sin senaste rekrytering av mjukvaruutvecklare att använda rekryteringsbolaget Xamera för att hitta rätt medarbetare.

– Det har varit en smidig process och ett lyckat samarbete, säger Tim Bjärengren, utvecklingschef på Senion.

Senion grundades ur forskning från Linköpings universitet och företaget har sedan starten legat i framkant med sin inomhuspositioneringsteknik. Med den kan anställda få hjälp att hitta tillgängliga arbetsytor, automatisera vardagliga uppgifter och göra det lättare att mötas och samarbeta.

Tim Bjärengren förklarar att det är hårt tryck på mjukvaruutvecklare

– Det är en brist på just det yrket och vi har inte tiden att själva sitta och göra bakgrundskoll, lägga ut annons och hitta rätt kandidater. Här valde vi att ta hjälp av Xamera och fick hjälp av Ellen Lerner som gjorde ett riktigt bra jobb.

Vad fungerade bäst med Ellen?

– Efter bra dialoger har vi lärt känna varandra och hon vet vad jag vill ha och söker. Vilket gjort att kandidater hon presenterat varit relevanta och uppfyllt de önskemål och krav vi ställt.

– Vi är ett litet bolag som jobbar med hela världen och på Senion krävs det att anställda har ett driv och tar tag i saker och inte väntar på att få allt serverat, hos Xamera fick vi hjälp att hitta de kandidaterna.

Kommer ni använda er av Xamera igen?

– Ja, det kan vi tänka oss att göra, framför allt på nyexaminerade, säger Tim Bjärengren.

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er! Besök ‘IT-rekrytering‘ för att hitta toppkompetens inom IT-sektorn – din destination för kvalificerad IT-rekrytering.

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.