Rekryteringsföretaget Xamera står högt i kurs hos Epiroc

By Mikaela|28 juni, 2021|Nyheter|

Jimmy Holler på Epiroc gillar samarbetskänslan som rekryteringsföretaget Xamera ger åt sina kunder. ”Deras sätt att hitta kandidater som är Top Notch är unikt”

14500 anställda, och fler blir det med hjälp av rekryteringsföretaget Xamera

Jimmy Holler på Epiroc

Jimmy Holler, Manager LHD application på Epiroc

Företaget Epiroc med 14 500 anställda har sedan länge använt sig av rekryteringsföretaget Xamera för att hitta de medarbetare som passar på det globala företaget.

– Jag har på min avdelning sju stycken mjukvaruutvecklare som är rekryterade via Xamera, säger Jimmy Holler, Manager LHD application.

Epiroc är ledande leverantör av bergbrytningsutrustning. Företaget lägger stort fokus på borrning och materialtransport ut i gruvor.

– Min avdelning är ansvariga för mjukvaruutveckling på våra underjordslastare och truckar. Två stora fokusområden som vi jobbar med just nu är elektriska drivlinor och att göra maskinerna mer autonoma.

Ett bra samarbete ger långsiktiga relationer och glada tillrop

I sin rekryteringsprocess med Xamera använder Jimmy Holler sig av Sebastian Johansson och Sofie Gustavsson.

– Sofie har hittat riktigt bra studenter till oss och vi har månadsvis kontakt för att hon ska kunna hitta rätt profil till oss. Exempelvis nu så behöver vi kandidater med reglertekniska kunskaper för avancerad algoritmutveckling. Hon är riktig vass på att headhunta rätt personer gentemot mig och företaget.

Han förklarar att de tidigare jobbat med rekryteringsbolag som har liknande profil som Xamera.

– Men Xamera är helt outstanding med sin proffsighet, täta dialoger och de inger ett stort förtroende gentemot oss som företag.

Vad är de vassast på enligt dig?

– Att plocka fram rätt folk. Alla kandidater är Top notch och deras fingertoppskänsla är unik. Jag har två pågående rekryteringar via dem just nu, och totalt sett har vi haft 28 stycken studenter här på hela avdelning. Vi har faktiskt valt att gå vidare med allihop.

– De har också växlat upp ett steg med sitt Talangprogram. Där nyexamerade under 12 månader får gå en utbildning i form av bland annat olika webinarium, föreläsningar och programmering.

Flera fördelar med att anlita Xameras kandidater

Jimmy Holler gillar att Epiroc först får ta in kandidaterna som konsulter, något han tycker gynnar både företag och kandidat.

– Ett perfekt upplägg för att lära känna varandra och Xamera ger ett bra och värdigt avtal till de konsulter som vi har intention att anställa.

– Xamera har även hjälp mig om jag själv hittat en kandidat jag är osäker på. Då har de hjälp oss i den rekryteringsprocessen med sin kunskap. Känslan av att vi hjälper varandra gör att vi har ett samarbete som kommer hålla länge, vi är verkligen partners i det här, avslutar Jimmy Holler.

rekryteringsföretaget Xamera är bryggan mellan studentliv och arbetsliv

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er!

Share this Post: