Med stort engagemang får konsulter på Xameras Talangprogram en fot in i branschen

By Mikaela|8 november, 2021|Nyheter|

Två kandidater med olika bakgrund väljer att gå Xameras Talangprogram och berättar om sina olika resor från konsulter till fast anställda: ”Att samtidigt få handfasta verktyg till sin personliga utveckling har bara stärkt mig som person”

Xamera har med sitt talang- och utvecklingsprogram sett till att ge unga nyexamerade IT-kandidater en trygg start i arbetslivet, vare sig de börjar på sitt första arbete i livet eller kommer med viss erfarenhet.  Philip Hamilton är civilingenjör med inriktning farkostteknik och mekatronik, han är två månader in i sitt talangprogram och trots att han tidigare har erfarenhet från arbetsplatser ser han stora fördelar med programmet.  

– Att lära sig nya saker om sig själv och beteenden hos andra blir man aldrig fullärd inom, säger Philip Hamilton. 

Han är anställd på den globala företagsjätten Epiroc med sina 14 500 anställda världen över väljer och beskriver arbetet som utmanande och intressant. 

– Jag trivs superbra och de har tagit emot mig med öppna armar här, man blev en i gänget direkt. Jag uppskattar att Xamera har kontinuerlig kontakt med mina chefer för att se till att jag har det bra och för att få feedback, sådant gillar jag. 

De kandidater som går Talangprogrammet blir konsulter på heltid hos någon av de talangprogramanslutna företagen hos Xamera, samtidigt som de en gång i månaden träffas för föreläsningar och utbildningar. Efter ett år går konsultjänsten via Xamera över till en anställning hos företaget. 

– Den personliga utvecklingen som programmet ger som bland annat lärt mig mer om stresshantering och ledarskap vilket har varit värdefullt och nyttigt. Det ger mig mycket verktyg att ta med sig in i arbetslivet och jag önskar att jag fått det på tidigare arbetsplatser.  En av de fördelar Philip ser med programmet är möjligheten att ventilera frågor med andra konsulter vilket han beskriver som en trygghet. 

– Alla sitter i samma båt som nyanställda, vare sig det är första arbetsplatsen eller tredje. Att kunna öppna upp sig i diskussionsämnen och känna att man sällan är ensam i sina tankar och  funderingar är otroligt skönt. Sen att vi har kunniga föreläsare till hjälp underlättar processen. 

Mattis Wintélius gick ut Talangprogrammet i våras och är nu fast anställd hos Epiroc som mjukvaruutvecklare med inriktning på testning av gruvmaskiner. Tidigare arbetade han som utvecklare av datanät i två år. 

– Jag hade från början en planerad 6 månaders konsulttjänst men valde att gå Talangprogrammet på 12 månader i stället då jag såg det som ett intressant komplement till min personliga utveckling.  

 Hur har du upplevt Talangprogrammet?

– Det jag främst tar med mig är att sätta målbilder och ha en målmedvetenhet, det behöver inte vara stora mål men att ha någon sorts plan för sig själv. Att få lyssna på kunniga föreläsare som ger handfasta verktyg på hur man kommer dit är perfekt, 

Mattis kommer själv från Jämtland, pluggade i Skåne och flyttade sen med sin fru till Örebro, han förklarar att komma helt ny till en stad kan vara försvårande för karriären.

– När man inte har kontakter i en ny stad är det toppen att komma till ett företag som Xamera som hjälpt mig få in en fot i branschen, på Talangprogrammet fick jag även nya kontakter och ett bra nätverk att bygga på. 

Läs mer om Xameras Talangprogram här

Share this Post: