Lantmännen Agroetanol gillar Xameras snabba rekryteringsprocess

By Mikaela|21 juni, 2021|Nyheter|

Peter Nimrodsson på Lantmännen Agroetanol gillar Xameras snabba rekryteringsprocess och har under fem år tagit hjälp av oss på Xamera: ”De är sjukt snabba på att hitta rätt kandidat och som ofta kan starta sin anställning snabbt.”

Xameras snabba rekryteringsprocess gör det lätt att rekrytera

Lantmännen Agroetanol i Norrköping har cirka 120 anställda och har under fler år haft samarbete med rekryteringsbolaget Xamera.

– Vi har med Xameras snabba rekryteringsprocess snabbt kunnat hitta rätt ingenjörer till arbetsplatsen, säger Peter Nimrodsson, Head of operation.

Lantmännen Agroetanol är Nordens största bioraffinaderi

– Vid raffinering får vi fram tre huvudprodukter – etanol, protein och koldioxid. Dessa förädlar vi på olika sätt till hållbara produkter såsom drivmedel, djurfoder-råvara och kolsyra.

Trots att företaget har personal som jobbar med rekrytering tar de vid behov in extern hjälp. Och precis som många av våra kunder gillar de Xameras snabba rekryteringsprocess.

– Xameras starkaste egenskap är att de är snabba och hittar rätt kandidat direkt.

– När vi själva rekryterar kan arbetet dra ut på tiden och ibland tar det tre till sex månader innan den nya medarbetaren är på plats. Xamera är sjukt snabba och hittar ofta personal som kan börja direkt vilket är lönsamt för oss.

Är det något du ser kan förbättrar i deras arbete och utbud?

– Ibland kan de ha svårt att leverera seniora kandidater, men samtidigt är det inte deras nisch. Skulle de som andra rekryteringsbolag försöka vara specialister på kandidater i alla kategorier skulle de inte vara vassast på nyexaminerade.

Kommer ni fortsätta rekrytera via Xamera?

– Vi har haft ett bra samarbetat med dem i över fem år och det kommer fortsätta, säger Peter Nimrodsson.

Xameras snabba rekryteringsprocess är uppskattad och effektiv

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er! Och du vet väl att vi uppdaterar den här bloggen med jämne mellanrum, med nya case om dur vi hjälper våra kunder att hitta rätt personal. Missa heller inte vårt Talangprogram.

Share this Post: