Globala företaget Epiroc väljer rekryteringsföretaget Xamera

By Mikaela|31 maj, 2021|Nyheter|

Det globala företaget Epiroc med 14 500 anställda runt om i världen väljer att rekrytera sina mjukvaruutvecklare via rekryteringsföretaget Xamera.

– Vi har använt Xamera ett 30-tal gånger och är väldigt nöjda med vårt samarbete, säger Lars Eriksson, R&D manager ADS automation.

EPIROC ÄR Ett företag med bred kompetens inom sitt segment

Epiroc är en ledande leverantör av bergbrytningsutrustning. De har stor erfarenhet och kunskap om de gruvdriftsmetoder som används över hela världen. Stort fokus ligger på borrning och materialtransport ut i tunnlar.

Ett 30-tal gånger har det globala företaget Epiroc valt att rekrytera sina mjukvaruutvecklare via rekryteringsbolaget Xamera: ”De säljer in oss som företag på ett bra sätt”

– Vi rekryterar främst mjukvaruutvecklare, något det är stor brist på i hela landet.

Vad gör att Epiroc väljer rekryteringsföretaget Xamera?

– De fångar tidigt upp de som går att rekrytera från Universitet. Sen har vi ett bra och professionellt samarbete. Xameras Sebastian Johansson och Sofie Gustafsson har gjort ett bra jobb att få fram kandidater som passar här och ges en möjlighet att starta sina karriärer hos oss.

Finns det något de kan utveckla till det bättre i rekryteringsprocessen?

– Nej inte som jag upplever det. De säljer in oss som företag på ett bra sätt. Vi är själva inte så bra på att saluföra oss och visa vilka roliga saker vi gör. Det är Xamera bra på att exponera åt oss.

Han är tydlig med att Epiroc kommer fortsätta att använda sig av Xamera vid sökandet efter framtida mjukvaruutvecklare.

– De har alltid levererat bra kandidater och samarbetet med dem kommer att fortsätta, säger Lars Eriksson.

rekryteringsföretaget Xamera är bryggan mellan studentliv och arbetsliv

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er! Och surfa gärna runt på vår hemsida så lär du känna oss lite bättre.

Share this Post: