Certifierade personlighetstester = Riktigt bra matchningar

By Mikaela|14 juni, 2021|Nyheter|

”Certifierade personlighetstester höjer vår kvalitetsnivå. De är ett verktyg att erbjuda våra kunder och kandidater i vår resa att bli Sveriges bästa rekryteringsbolag”

anders på xamera om deras certifierade personlighetstesterRekryteringsbolaget Xamera har utbildat Ellen Lerner, Anders Söderblom och Axel Eriksson i JobMatch Talent. En utbildning som bara erfarna rekryterare får genomgå för att kunna utföra personlighetstester på kandidater.

Utbildningen ska höja deras redan framgångsrika karriär- och kandidatintervjuer en nivå till.

– Jag fick många aha-upplevelser på utbildningen. Och det är ett bra verktyg att kunna ta till, säger Anders Söderblom.

Certifierade personlighetstester görs online

ellen på xamera om deras certifierade personlighetstesterVåra certifierade personlighetstester görs via webben. Kandidaten får online svara på cirka 200 arbetsrelaterade frågor.

För att kunna se om personen passar in på en specifik tjänst och arbetsplats.

– Vi får ofta en bra helhetsbild av ett CV, personligt brev och en intervju. Men med det här testet kan vi vid behov få ett bättre underlag. För att på så sätt ännu säkrare kunna matcha rätt kandidat till rätt arbetsplats, säger Ellen Lerner.

Hur viktigt är det att hitta rätt på personligheter till företag?

– Jag brukar säga att det är 90 procent personlighet och 10 procent kompetens. Inte för att kompetensen är oviktig men det går oftast att lära upp människor. Men det kan vara svårt att ändra beteende och personlighet. Därför lägger vi alltid ner ett stort jobb med att lära känna våra kunder så vi vet vad de letar efter, säger Anders.

På Xamera vill de matcha uppdraget med personen och inte tvärtom.

– Vi känner våra kunder och målgrupp väl. Tillsammans med erfarenhet gör att vi kan hitta en match som blir långsiktig. Vilket är bra för både kandidat och kund. Nu har vi även personlighetstestet som vi kommer kunna ta till vid behov, säger Ellen.

Kan kunder beställa certifierade personlighetstester hos er?

– Skulle en kund själv hitta en kandidat som de känner sig lite osäkra på är personlighetstestet perfekt att beställa via oss, även om vi inte har en aktiv rekryteringsprocess tillsammans, säger Anders.

Har ni själva provat certifierade personlighetstester?

– Ja, det har kusligt rätt och det är som att få sig själv på ett papper, säger Anders med ett skratt.

Han förklarar att möjligheten att jobba tillsammans med exempelvis större statliga verk möjliggörs då certifierade personlighetstester ibland är standard vid deras rekryteringar.

– Den här certifieringen höjer vår kvalitetsnivå och är ännu ett verktyg att erbjuda kunder och kandidater i vår resa att bli Sveriges bästa rekryteringsbolag.

Xamera är bryggan mellan studentliv och arbetsliv

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er!

Share this Post: