Cendio AB anställer personal med hjälp av rekryteringsbolaget Xamera

Cendio AB har vid flertalet gånger använt rekryteringsföretaget Xamera för att hitta rätt programvaruutvecklare. En process de beskriver som otroligt viktig för att få företaget och de anställda att utvecklas.

“Att få hjälp med att hitta medarbetare som både kan hantera och utveckla produkten och samtidigt passa in i vår gruppdynamik har varit väldigt viktigt för oss på Cendio”

Produktbolaget Cendio AB har vid flertalet gånger använt rekryteringsföretaget Xamera för att hitta rätt programvaruutvecklare. En process de beskriver som otroligt viktig för att få företaget och de anställda att utvecklas.

– Att själv lägga all den tiden som krävs för att göra grundliga kontroller och tester för att hitta rätt sökande till ett arbete, tar väldigt mycket tid, säger Cendios HR-chef, Per Hagegård.

Cendio AB är proffs på Linux och behöver ibland vassa utvecklare

Cendio har bland annat giganter som Walt Disney, Volvo och Stanford University som kunder. Företaget tar fram sin egen mjukvara, som gör det möjligt att komma åt en annan dator via nätverket.

– De flesta datorer använder Microsoft Windows eller Apples macOS om programvara. Vi håller specifikt på med Linux. Många av våra kunder använder vår programvara för att komma åt just Linux. Då Linux är populärt inom ingenjörstunga områden, säger utvecklingschefen, Pierre Ossman.

Hur har rekryteringsprocessen med Xamera fungerat?

– Jättebra, mycket tack vara Elin Jakobsson som var vår rekryterande konsultchef, säger Per.

Han förklarar att Elin fick en genomgång av Pierre om vad den nya medarbetaren behöver kunna för att arbeta med deras produkt. Men också av Per själv som lägger mycket tid på de anställdas personliga utveckling. Samt inte minst att de känner sig som en viktig del i Cendios kulturarbete.

– Elin var snabb på att snappa upp det vi behövde kunskapsmässigt. Men också vad för sorts person som kan passa in här.

– Vissa utvecklare gillar att sitta ensamma på sina rum och koda, men det fungerar inte här. Så hon hjälpte oss att hitta rätt personal med bra förarbete, vilket vi uppskattar.

Xamera är bryggan mellan studentliv och arbetsliv

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er!

Utforska mer

Det har hänt mycket nytt på Xamera på sistone. Jacob Svensson, VD på Xamera, berättar…

Xameras filosofi bygger på att ständigt sträva efter att förbättra och optimera. Som ett led…

Vi är tillbaka efter sommaren och våra kontoansvariga har de senaste veckorna arbetat hårt med…

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.