Xameras hemlighet för snabb tillväxt ligger i rätt medarbetare och personlig utveckling

– Redan på första intervjun kände jag att Xamera var arbetsplatsen för mig, säger Neda Aljawad, säljare på Xamera. Tidigare har hon arbetat med direktförsäljning men kände trots att hon var försäljningschef att något saknades. 

Neda har jobbat på Xamera i drygt en månad och trivs på sin nya arbetsplats. Kombinationen utmaning respektive hjälpsamt team är något hon lyfter i sin beskrivning av sin första tid hos Xamera.  

– Jag behövde mer utmaningar och gillade arbetsbeskrivningen här. Teamet här är prestigelösa gentemot varandra och alla hjälper alla. Den känslan fick jag redan på intervjun och det har varit ett par riktigt bra första veckor här. 

Vad exakt vad det du tilltalades av på intervjun? 

– Mycket låg i deras värderingar där de värdesätter kandidater lika högt som kunder och fokus ligger på rätt matchning i stället för vilket företag som betalar mest pengar. Xamera har tydliga mål och en glasklar vision av vart de vill gå. Samtidigt som de gör det med en medvetenhet och en stor vilja att förändras till det bättre, hela tiden.  

Vad kommer vara din största bidragsfaktor för att nå den visionen? 

– Jag är ambitiös och driven och det passar bra i den tillväxtfasen som företaget är i. Ett arbete är 20 procent kunskap och 80 procent inställning. Är man konsekvent i arbetet man gör och bibehåller en hög kvalité under hela processen, men ändå ifrågasätter vad man kunde gjort bättre så får både kunder och kandidater ett företag som alltid gör sitt yttersta för att prestera på allra bästa sätt. Det upplever jag att Xamera gör och det motiverar mig ännu mer. 

Definiera vad framgång är för dig? 

– Att uppnå de mål man satt upp för sig själv. Det behöver inte alltid vara stora mål men när man vill en specifik sak och väl uppnått det ger det självförtroende att vilja klara mer. När vi på Xamera sätter mål märker jag att alla i teamet har samma mindset med ett stort driv och även om det inte alltid går som planerat så utvecklas vi och förbättrar oss. Jag gillar prestationsbaserade jobb med tydliga mål och det har jag nu på Xamera. 

Elin Lindgren, rekryteringsassistent och Cecilia Malmgård, administratör, är några av Xameras nya stjärnor!

Jacob Svensson är VD på Xamera och berättar att företaget ständigt är i en tillväxtfas. 

– Vi har ett mål på en tillväxttakt på 50 procent per år och nyckelfrågan för att lyckas med det är att rekrytera rätt medarbetare. Vi har varit väldigt lyckosamma i den interna rekryteringen. Vi jobbar ständigt för att vara en attraktiv arbetsgivare så att vi får rätt team där vi som företag också kan ge rätt förutsättningar för dem att lyckas med våra mål.  

Vilka specifika förutsättningar ger ni? 

– Vi är transparanta i vår prestige och vill inte ha några elefanter i rummet. Jag vet att inget företag är perfekt men vi har ett öppet mindset att ständigt utvecklas och det gör man genom visibilitet. Vi har en kompetensutvecklingsplan för alla medarbetare för att ge rätt villkor att lyckas med det, för med höga ambitioner kommer också höga förväntningar på varje individ. Vi har ett betyg på 9,5 i ledarskap när vi gjorde en undersökning i Winningtemp där index ligger på 7,9 och 9,0 i arbetsglädje där 6,9 är index. Det är vi mycket stolta över.  

Hur kommer det sig att ni växer så snabbt gentemot era branschkollegor? 

– Vi har Sveriges bästa erbjudande i det vi gör och en låg marknadsandel. Vi skriver även stora RAM-avtal, senast med Volvo Cars som är Sveriges största arbetsgivare, det bygger såklart volym att jobba med. Sen är det en outtröttlig energi som driver det här företaget framåt, säger Jacob Svensson. 

Just nu har rekryteringsföretaget cirka 40 medarbetare som växer i stadig takt och 138 kandidater i uppdrag. 

Utforska mer

I början av september examinerades (eller xaminerades som vi föredrar att säga) de första årskullarna…

Vi strävar efter ständig förbättring i allt vi gör och det gäller såklart även våra…

Fredrik Löfgren har fullt upp, minst sagt. Utöver att driva fem företag är han också…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.