Xamera visar vägen inom rekryteringsbranschen med AI och innovation

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen är att erbjuda rekryterande företag ökad precision i matchningen och en snabbare väg till anställning för kandidater – något som hittills gett goda resultat.

Teknologisk utveckling förändrar affärsvärlden och Xamera Group fortsätter att utmana rekryteringsbranschen genom att effektivisera hur företag attraherar och rekryterar talanger inom industrisektorn. Bolagets AI-lösningar skapar en träffsäker rekryteringsprocess och gör att arbetssökande ingenjörer snabbt kan matchas ihop med potentiella arbetsgivare utifrån sin kompetens och preferens. Jacob Svensson, vd och grundare för Xamera, kommenterar: 

– Vi är vana att möta hundratals potentiella talanger och diskutera deras önskemål samtidigt som vi identifierar önskade profiler från arbetsgivare. Tack vare AI ökar precisionen i att matcha kandidaternas ambitioner med arbetsgivarnas behov, vilket gör AI till ett ovärderligt verktyg sett till träffsäkerheten. 

En personligare upplevelse

Förutom att använda AI för att förbättra matchningsprocessen har Xamera också integrerat tekniken för att optimera administrativt arbete och därmed minska tidsåtgången i rekryteringsprocesser. Tillvägagångssättet möjliggör en mer personlig och engagerande erfarenhet för både talanger och arbetsgivare.

– Med hjälp av vår egenutvecklade AI kan vi snabbt sammanställa och analysera stora datamängder, vilket resulterar i snabbare och mer tillförlitliga placeringar. Det kan låta paradoxalt men vår AI-kapacitet gör att vi kan erbjuda en ännu mer personlig service, tillägger Jacob.

Xamera Groups samlade kompetens möjliggör teamleverans

Vid årsskiftet lanserade Xamera en ny helhetslösning med fokus på en teamleverans som kombinerar projektstöd med kompetensförsörjning. Till skillnad från traditionella modeller där företag måste välja mellan konsult- och rekryteringsföretag, tillhandahåller Xamera en tjänst som innebär att teamet som assisterar med projekt, över tid, även tar en plats i teamet som anställd.

– Det här gör att kunderna både får den stödjande funktionen och möjligheten att anställa individer för långsiktiga uppdrag. Responsen från marknaden har varit överväldigande positiv och vi ser fram emot att fortsätta på den inslagna vägen. 

Om Xamera Group

Xamera Group är ett ledande rekryterings- och konsultföretag med fokus på att matcha unga ingenjörer med arbetsgivare inom industrisektorn. Företaget är känt för sin innovationsdrivna approach och sitt engagemang för att skapa dynamiska karriärmöjligheter, vilket placerar dem i framkant av teknik och personalutveckling. 

Dela:

Utforska mer

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen…

Xameria är en innovativ läroplattform designad för att effektivisera övergången till arbetslivet för nyutexaminerade. Plattformen…

Att söka jobb i en lågkonjunktur kan, men behöver inte, vara en utmanande upplevelse. Det…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.