Xamera vinner Årets Rekryteringsföretag 2023/2024

Xamera tog hem titeln som "Årets Rekryteringsbolag +50 anställda" vid årets Recruitment Awards - Sveriges största gala för rekryterings- och bemanningsbranschen.

– Det är så roligt och vi är såklart väldigt stolta, säger Xameras VD, Sofie Lyck, som var med och tog emot priset på galan.

Xamera fick utmärkelsen med motiveringen:
”Xamera är ett bolag med jämställd ledning som med hjälp av egenutvecklade digitala hjälpmedel dramatiskt ökat effektiviteten för både kandidater och kunder. Genom att ha hittat sin specialisering och nisch på marknaden har bolagets driv och standard lyckats resultera i en storartad tillväxt och lönsamhet.”

Vad säger du om den motiveringen?
– Det känns jättebra! Vi har alltid varit väldigt nischade och har aldrig försökt ta hela bredden. Det har gjort att vi haft en tydlig målgrupp som vi alltid varit väldigt duktiga på, berättar Sofie. Det är en bransch där det finns väldigt mycket möjligheter för våra talanger, där svårigheten inte ligger i att hitta ett jobb utan att navigera rätt, fram till rätt jobb.

Vad betyder utmärkelsen för Xamera?
– Jag ser priset som en bekräftelse på att vi gjort rätt och jag tror att en stor anledning ligger i att vi faktiskt vågat vara annorlunda. Vi har vågat ta lite mer ”edgiga” beslut för att vara i framkant i branschen. Det finns väldigt mycket mod och engagemang i organisationen och det är verkligen det som skapat framgång, konstaterar Sofie stolt.

Hur ser framtiden ut?
– Vi har höga ambitioner framåt, som alltid. Både att växa men också att vi ska vara det självklara valet på marknaden när det kommer till juniora ingenjörer och teknologer. Vår vision är att lösa kompetensbristen inom Industri- och Tech-sektorn och vi har bara börjat. Vi kommer fortsätta att digitalisera och automatisera våra arbetsflöden, så att vi kan fokusera ännu mer på de delar där vi är bäst, det vill säga att själva matchningen och att stötta våra talanger och kunder.

Hur ska ni fira segern?
– Vi kommer att fira med bubbel och trevligheter och ta den här dagen för att känna stolthet för allas individuella insatser och det engagemang som gjort att vi kommit där vi är idag. Och det här är bara början på en väldig rolig resa, avslutar Sofie.

Om Recruitment Awards: Galan lyfter fram rekryterings- och bemanningsbranschens främsta aktörer med syfte att uppmärksamma de organisationer i branschen som gjort en utmärkande insats. Detta genom exempelvis innovationer och tillväxtresor, till insatser som visat på höjd kvalitet, kompetens, kommunikation eller ledarskap. En utmärkelse att känna sig stolt över då man breder väg för framtidens rekryteringsbolag.

Utforska mer

Arbetsmarknaden, särskilt inom industrin och tekniksektorn, står inför utmaningen att säkra rätt kompetens för sina…

Xamera tog hem titeln som "Årets Rekryteringsbolag +50 anställda" vid årets Recruitment Awards - Sveriges…

Det har nu gått drygt sex månader sedan vi lanserade vårt nya, förbättrade talangprogram, Xamera…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.