Xamera Talent – Givande diskussioner, ökad självinsikt och nya kontakter

Hur är det egentligen att som nyexaminerad ingenjör hoppa på vårt talangprogram Xamera Talent? Vi har frågat Miguel Beltran, Lilian Hee och Alexander Olenäs som alla tre nyligen avslutade sin tid på programmet och nu arbetar heltid på sina respektive företag.

Hejsan, kul att prata med er! Kan ni börja med att berätta vad ni har studerat för något och vad ni jobbar med nu?

Miguel: Jag har en Mastersutbildning inom bioteknik specialiserad inom medicinsk bioteknik. Nu arbetar jag som Field Service Engineer på företaget Gradientech.

Lilian: Jag har läst Teknisk fysik och arbetar nu som mjukvaruutvecklare på Husqvarna Group

Alexander: Jag har läst informatik och nu arbetar jag som Testingenjör på Delaval

Vad har ni gillat mest med Xamera Talent?

Miguel: – Jag gillade den del av programmet som behandlade hur man kan ge feedback och kommunicera på olika sätt. Jag tyckte också det var intressant att lära mig hur man kan vara affärsmässig med olika infallsvinklar till målet i fråga, vare sig det är att nå personlig expertis eller förbättra företagsryktet. Men det som jag uppskattat allra mest var utbytet med de andra personerna som deltog. Fast hade inte själva programinnehållet varit så givande så hade vi inte kunnat lära oss av varandra på ett rimligt sätt.

Lilian: – Jag håller med. Alla diskussioner med andra deltagare har varit väldigt givande. Det har varit superintressant att höra alla andras berättelser och förstå hur det är på deras arbetsplatser!

Alexander: – Jag har också verkligen uppskattat gemenskapen man får inom gruppen. Man lär sig mycket av att prata med andra som är i samma situation. 

Använder ni något av det ni har lärt er på programmet i era jobb?

Miguel: – Mitt företag är en växande verksamhet så den delen av programmet som handlade om hur nya teammedlemmar introduceras har varit väldigt viktig för mig. Dessutom gillade jag att Talangprogrammet fick mig att inse att jag är en palett av flera personlighetsdrag som definierar mig i olika situationer. Till en början var jag fast i tanken om hur en ingenjör bör vara. Jag tvivlade därför på att en social och utåtriktad person som jag själv kunde vara duktig med detaljer och fakta när det väl behövdes. Talangprogrammet fick mig att förstå både vem jag är i min yrkesroll och vilka fördelar det har. Jag kommer även ta med mig metoder som SAFT och RAK-planer för att vara mer effektiv i mitt arbete men också de tips och tricks vi fick för att presentera en idé eller pitch.

Lilian: – Generellt känner jag att jag har blivit mer självmedveten och det har jag också med mig i jobbet. Jag brukar till exempel reflektera över hur det känns med arbetet och kollegorna, och vad jag själv kan göra för att trivas och må bra. Något nyttigt jag har tagit med mig från talangprogrammet är också att ge och fråga om feedback. Det har jag använt i mitt jobb! 

Alexander: Ett exempel på vad jag har tagit med mig från programmet är att jag försöker tänka på hur jag kan vara mer proaktiv i mitt arbete. Bland annat genom att ta 10 minuter av min morgon och planera resten av dagen. 

Är ni nöjda med er tid på Xamera?

Miguel: Jag är väldigt nöjd och tack för luncherna! Dessa var givande för reflektion och skapade möjligheter för networking!

Lilian: – Ja! Det har varit både roligt och lärorikt 🙂 

Alexander: – Jag är väldigt nöjd med min tid på Xamera! Det har varit otroligt lärorikt att få gå på Xamera Talent. Kommunikationen mellan mig och min konsultchef har också varit kanon. Jag har aldrig haft problem att få kontakt och svar på eventuella frågor jag har haft under min tid som konsult. 

Vad skulle ni säga till någon som funderar på att acceptera en position som är en del av Xamera Talent?

Miguel: – Kör igång så snabbt som möjligt! Du behöver inte tveka, bara att tuta och kör fast med bränsle från ett jetplan, SWOOOSHH! 

Lilian: – Gör det bara! Men kom ihåg att det är upp till dig hur mycket du tar till dig från alla utbildningsdagar. Jag rekommenderar dig att delta aktivt för det är då du får ut det mesta av tiden på programmet. 

Alexander: – Tänk efter vilka utbildningsmoduler som du tror du kommer ha mest användning av innan du börjar men ha också ett öppet sinne! En del av modulerna kanske ser lite konstiga ut till en början men är mer användbara än vad man först tror. Och glöm inte att ha kul och ta vara på möjligheten att skapa nya kontakter! 

Stort tack för att ni delade med er och lycka till i era karriärer!

Featured

Taggar

Bli perfekt matchad!

Är du nyexad ingenjör på väg ut i karriären? Boka in ett karriärsamtal med en av våra rekryterare och bli matchad mot alla karriärmöjligheter som vi på Xamera samlat.

Utforska mer

Att söka jobb i en lågkonjunktur kan, men behöver inte, vara en utmanande upplevelse. Det…

När är det dags att förhandla lön i rekryteringsprocessen? Vad är ens en marknadsmässig lön?…

Ett av de vanligaste sätten att starta sin karriär på idag är att arbeta som…

🚀 Snyggt! Din karriärresa börjar nu.

Starta matchningsprocessen direkt och få en länk till din e-post för att komma igång.

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Kontakta det kontor som ligger närmast dig. 

Digitalt samtal med Hubert

Din karriärresa börjar med ett 10 minuters digitalt samtal med Hubert, vår virtuella assistent. Här får du svara på frågor om dina erfarenheter, kompetensområden och önskemål.

Matchning inom 24h

När du slutfört ditt samtal med Hubert får du snabbt återkoppling från oss på Xamera, där vi sedan gemensamt tar vidare de möjligheter som passar dig bäst!

Dina karriärmöjligheter

Vi träffas och utforskar noga dina matchningar tillsammans. Målet är att hitta rätt jobb och arbetsgivare som bäst motsvarar dina karriärmål och personliga värderingar. 

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.