Xamera startar samarbete kring Talangprogram med snabbväxande mjukvarubolaget SignUp Software.

By Mikaela|12 april, 2022|Nyheter|

”Vi föll för Xameras personlighet samt varma och inbjudande dialoger för att få till den bästa lösningen för vårt företag” 

SignUp Software är ett snabbväxande mjukvarubolag med fokus på elektronisk fakturahantering. Nu har bolaget startat ett Talangprogram tillsammans med Xamera för att hitta nya talanger och rekrytera personal. 

– Vi växer snabbt i flera länder och det är en utmaning att hitta rätt kompetens. Vi har länge haft funderingar på ett Talangprogram för att knyta kontakt med nyexaminerade studenter. Vi kan erbjuda många spännande tjänster till studenter med rätt färdigheter, säger Helen Alkfors, HR Manager på SignUp Software. 

SignUp Softwares produkt ExFlow är marknadsledande för elektronisk fakturahantering för Microsofts affärssystem. ExFlow används idag av fler än 1200 företag över hela världen. 

– ExFlow är inbyggd i Microsoft D365, vilket gör det till en unik lösning på marknaden. Det krävs inga integrationer vilket gör ExFlow mycket attraktiv, det är en väldigt robust och kompetent lösning helt enkelt. Tyvärr innebär det att det är lite svårare för oss att rekrytera, men det hoppas vi att vi kan råda bot på med det Talangprogram som vi tagit fram tillsammans med Xamera. 

Vad söker ni hos en medarbetare? 

– Vi söker främst utvecklare med stort driv och nyfikenhet. Vi har en öppen företagskultur med tydliga förväntningar och där alla får plats att utvecklas. Har man intresse av att utvecklas i en Microsoft-miljö är ju det så klart en bonus. 

SignUp Software har vuxit med 60 procent de senaste tre åren och behovet av personal är ständigt. 

Det finns en djungel av rekryteringsbolag, vad fick er att välja just Xamera? 

– Vi föll för Talangprogrammet! Vi hade kontakt med andra rekryteringsbolag, alla med olika modeller. Det som vi gillade mest med Xameras program var att det fanns en vilja att anpassa programmet för att passa vår företagskultur och våra tillväxtmål. 

Är det svårt att själv rekrytera? 

– Ja, vi har inte samma kompentens som Xamera på det här området. Vi har svårt att hitta nya talanger, vi känner oss trygga med Xamera som kan skräddarsy bra och generösa villkor för nyexaminerade. 

Har ni haft en lyckad rekryteringsprocess hittills med Xamera? 

– Mycket, vi har redan träffat fyra kandidater där vi varit så nöjda att vi valt att behålla alla. Den första fick till och med börja i förtid innan programmet ens startat. 

Under 2021 har SignUp Software haft en kraftig organisk tillväxt, gjort en kontorsflytt till nya lokaler vid Westfield Mall of Scandinavia, startat dotterbolag i Nederländerna och USA samt senast i november då företaget börsnoterades på Nasdaq First North Growth Market. 

– Med nya investerare och kapital gör att vi kan förvärva och växa ytterligare, säger Helen Alkfors. 

Share this Post: