Xamera satsar vidare – ny produktägare till Xamera Talent!

Det har nu gått drygt sex månader sedan vi lanserade vårt nya, förbättrade talangprogram, Xamera Talent. Men i sann Xamera-anda stannade såklart inte förbättringen av programmet vid lanseringen utan är ett ständigt pågående arbete. Vi har träffat Elin Danielsson, nytillsatt produktägare på Xamera Talent, som berättar mer om hur hon arbetar.

Xamera Talent är ett ettårigt talangprogram som är utformat för att stärka nyanställda medarbetare på sin resa in i arbetslivet. Programmet är uppbyggt av fyra olika delar; digital onboarding till arbetslivet, coaching, personlig och yrkesmässig utveckling och nätverksaktiviteter. Som produktägare på Xamera Talent är Elin ansvarig för att samtliga delar av programmet håller hög kvalitet och att programmet löpande utvecklas för att möta marknadens förväntningar. Rollen är mångfacetterad och arbetsuppgifterna fördelas mellan programkoordinering, praktisk planering, uppföljning och långsiktig strategisk utveckling. En utmaning som Elin tar sig an med stor entusiasm.

– Xamera Talent är vår strategiskt viktigaste produkt och den tjänst där vi kan bidra med absolut mest värde till både kunder och talanger. Att jag har fått förtroendet att säkerställa att vi levererar en upplevelse som är konkurrenskraftig, säljs effektivt och levererar värde till både kunder och kandidater känns verkligen motiverande säger hon. 

Vilka fördelar ser Elin med talangprogram i allmänhet och med Xamera Talent i synnerhet? 

– Att gå från universitetet till arbetslivet kan vara en stor omställning. Xamera Talent ger deltagarna en trygg start som förenklar transitionen, och de får med sig praktiska verktyg och som de kommer att ha nytta av under hela sin karriär. Dessutom får de möjlighet att träffa och utbyta erfarenheter med personer som befinner sig i samma situation som de själva. Grupperna brukar få riktigt bra sammanhållning och även hålla kontakten efter att programmet avslutats, då som ett professionellt nätverk förklarar Elin. 

Hon ser även många anledningar till att företag ska använda sig av talangprogram när de anställer nyexaminerade talanger.

Xamera Talent hjälper till att maximera potentialen hos juniora medarbetare genom att utveckla  deras kommunikationsfärdigheter, självledarskap och affärsförståelse. Sen har varje deltagare en rekryterande konsultchef från Xamera som agerar deras coach och säkerställer att de kommer väl in på företaget för att ge förutsättningar för att de ska bli långsiktiga i sin anställning. Talangprogram är också ett väldigt bra sätt för företag att locka till sig kompetens då vi ser att det är något som verkligen uppskattas av nyexade säger Elin.  

Vad är det då egentligen som Elin gör om dagarna i sin nya roll? En hel del visar det sig:

– För att vi ska kunna hålla programmet relevant och konkurrenskraftigt behöver det vara under ständig utveckling. Därför deltar jag på de olika passen i Xamera Talent för att fånga upp deltagarnas reaktioner och frågor och håller en löpande dialog med våra säljare för att förstå vilka utmaningar våra kunder har gällande rekrytering av juniora medarbetare. All input jag får tar jag med mig för att vid behov justera delar av programupplägget. Sen ser jag också till att allt flyter med det rent praktiska runt programmet som att boka lokaler, skicka ut information innan de olika utbildningspassen och se till att inresande talanger har transport och hotell ordnat. Alla delar är lika viktiga för att både deltagare och kunder ska uppleva att vårt program håller högsta kvalitet förklarar hon. 

Tack Elin!

Dela:

Utforska mer

För andra året i rad har Xamera och Saab inlett ett samarbete för att välkomna…

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen…

Xameria är en innovativ läroplattform designad för att effektivisera övergången till arbetslivet för nyutexaminerade. Plattformen…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.