Vi ska lösa kompetensbristen inom industri- och techsektorn!

Det har hänt mycket nytt på Xamera på sistone. Jacob Svensson, VD på Xamera, berättar om decsenaste förändringarna och om Xameras planer framåt.

Hej Jacob, hur mår du?

– Bara bra tack!

Xamera har ändrat utseende på sista tiden, berätta mer!

– Xamera har utvecklats väldigt mycket de senaste åren, till den grad att vi inte längre kände igen oss i vår gamla identitet. Vi har därför sedan en tid känt att det funnits ett behov av att uppdatera vår visuella identitet och vår Xamera-röst. I våras initierade vi därför ett samarbete med varumärkesbyrån Identx som har hjälpt oss ta fram både en uppdaterad kommunikation och en ny grafisk profil som uttrycker det som företaget är idag. Så för oss handlade denna förändringen alltså om att se till att vi visar upp samma Xamera utåt som det Xamera som vi som arbetar i verksamheten lever och andas varje dag.

Ni släppte nyligen en pressrelease där det står att Xamera siktar mot en miljardomsättning. Det är ett högt satt mål, hur ska ni gå tillväga för att uppnå det?

– Det stämmer! Det är ett ambitiöst men realistiskt mål som bottnar i vår vision, att lösa kompetensbristen inom industri- och techsektorn. Visionen driver oss varje dag till att förfina vår kärnverksamhet med fokus på talang och företag för att göra kvalitativa matchningar och samtidigt korta ledtiderna. Vi vill inte vara ett av alla rekryteringsföretag som gör situationen lite mindre dålig utan vi utmanar vår bransch, oss själva och vår omvärld i att göra vad vi kan för att lösa den omfattande kompetensbrist som just nu råder. Vi vill kunna se tillbaka på den här resan och vara stolta över att vi faktiskt gjorde skillnad. Lyckas vi kommer omsättningen på köpet!

Hur ska det gå till rent konkret?

– Det handlar både om att öka kvalitén på matchningen mellan företag och talang vilket vi gör genom våra karriärsamtal, men också om att förenkla den många gånger krångliga och tidskrävande processen att söka arbete. Idag krävs många intervjuer, möten och ansökningsförfaranden som i de flesta fall inte leder någon vart. Det är värdefull tid som spenderas av både talanger och företag. Vi skär bort den ofruktsamma delen av jobbsökandet så att den arbetskraft som faktiskt finns snabbt blir produktiv.

Samtidigt är vi medvetna om att Sverige om några år faktiskt kommer sakna 70 000 ingenjörer. Därför arbetar vi med att ta fram konkreta koncept för att hjälpa våra kunder att rekrytera kompetens också från utländska universitet.

Till sist, vad är din högsta prioritet just nu?

– Min högsta prioritet just nu är att identifiera och intensifiera dialogen med de företag som har storacrekryteringsbehov framåt och som tillsammans med oss vill engagera sig för att skapa långsiktiga, hållbara och kvalitativa flöden av kompetens och på så sätt fortsätta vara riktigt konkurrenskraftiga organisationer.

Tack Jacob!

Dela:

Utforska mer

För andra året i rad har Xamera och Saab inlett ett samarbete för att välkomna…

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen…

Xameria är en innovativ läroplattform designad för att effektivisera övergången till arbetslivet för nyutexaminerade. Plattformen…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.