Vi lyssnade på våra talanger och skapade deras drömtjänst!

Att söka jobb kan vara både stressande och tidskrävande, särskilt när man startar sin karriär och ska söka flera tjänster samtidigt. Men tänk om det gick att söka alla jobb man var intresserad av med ett enda klick? Det var precis vad våra talanger bad om, och det är precis vad vi har skapat – en jobbväljarsida!

På Xamera är vi övertygade om att de bästa matchningarna uppstår när vi har ett förutsättningslöst möte med våra talanger för att diskutera deras ambitioner, intressen och mål för att sedan matcha dem mot våra kunder. Men nyutexaminerade ingenjörer är eftertraktade på arbetsmarknaden och innan de investerar sin tid i en intervju vill de vara säkra på att den kan leda till en tjänst som de verkligen vill ha. Samtidigt är det tidskrävande och svårt att skapa fullständiga jobbansökningar, vilket kan leda till att de istället väljer att passivt vänta på att bli kontaktade av rekryterare med färdiga jobberbjudanden att ta ställning till. Detta tillvägagångssätt är visserligen bekvämt, men risken är stor att gå miste om jobberbjudanden som egentligen skulle ha varit en mycket bättre match för både talangens kompetens och personligheten samt för företaget.

Så här kan vi ju inte ha det! Vi slog därför våra kloka huvuden ihop för att skapa en tjänst som ger talangerna den synlighet som de vill ha utan att de behöver spendera tid med krångliga ansökningar. Resultatet blev vår nya jobbväljarsida. Med den kan vi marknadsföra alla våra fantastiska karriärmöjligheter, attrahera fler talanger och behålla kontrollen över matchningsprocessen!

Som en e-handel fast med jobb

Det som skiljer jobbväljarsidan från en traditionell sajt med öppna tjänster är att den låter användaren välja alla karriärmöjligheter som känns intressanta, samla dessa i en lista och skicka in en enkel ansökan för alla på samma gång. För att göra tjänsten enkel att använda via mobilen har vi även förkortat jobbeskrivningarna rejält och givit dem en tydlig struktur. Det ska vara så enkelt att skicka in sin ansökan så att det kan göras spontant!

Att personen redan valt ut ett antal karriärmöjligheter hindrar oss såklart inte från att också matcha dem mot andra positioner när vi väl träffas, men att ett första urval av tjänster redan är gjort ger oss en fingervisning om personens intressen som vi kan ta avstamp ifrån i vårt samtal och göra det ännu bättre.

Rent tekniskt har vi i skapandet av jobbväljarsidan utgått från hur en vanlig e-handel fungerar, vi har bara bytt ut kläder och matvaror mot jobbmöjligheter. Som användare svarar du på ett antal frågor för att få fram rätt typ av tjänster och lägger sedan de du gillar i din varukorg. När du känner dig nöjd checkar du enkelt ut korgen genom att fylla i dina kontaktuppgifter och skicka in din ansökan.

Lansering på bred front i maj

Jobbväljarsidan finns redan live på www.xamera.se/matcha-mig. Vi befinner oss dock fortfarande i en testningsfas där vi genomför de sista finjusteringarna och skriver om och publicerar samtliga karriärmöjligheter. Men mot slutet av april börjar marknadsföringen mot studenterna för fullt!  

Utforska mer

Arbetsmarknaden, särskilt inom industrin och tekniksektorn, står inför utmaningen att säkra rätt kompetens för sina…

Xamera tog hem titeln som "Årets Rekryteringsbolag +50 anställda" vid årets Recruitment Awards - Sveriges…

Det har nu gått drygt sex månader sedan vi lanserade vårt nya, förbättrade talangprogram, Xamera…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.