Vägen till drömjobbet tillsammans med Xameras Talangprogram – två kandidater berättar resan dit

– En kompis tipsade mig om att gå via rekryteringsföretaget Xamera och då valde jag att kontakta dem och snart börjar jag min anställning, berättar Marcus Dahlberg Lordh. Marcus ska i mars gå Xameras Talangprogram tillsammans med en av våra talangprogramsanslutna kunder.

Marcus har studerat på Karlstads universitet och tagit sin examen i IT Affärssystem och projektledning. Han valde därför att gå Xameras Talangprogram för att få en så bra start på sin karriär som möjligt och berättar att det gick fort att hitta rätt typ av tjänst som matchade hans erfarenhet och önskemål.    

– Efter en kort tid hos Xamera dök den här tjänsten upp innan den ens var ute på marknaden. Efter det gick processen väldigt snabbt och smidigt, berättar Marcus. 

Marcus förklarar att han kommer från en verksamhet där han tidigare haft en övergripande bild från olika avdelningar, men då haft en position där han stått framför kulisserna.   

Vad lockar mest med den här anställningen? 

– Det som lockar mest med anställningen är just min passion för IT eftersom det är ett stort intresse jag har att arbeta med de system som min nya arbetsgivare jobbar med. Det ska bli väldigt kul att kika på vad som sker bakom kulisserna, med exempelvis inköp och ordrar i stora bolag som möjliggör att allt fungerar. 

Varför valde du Xameras Talangprogram?  

– Dels från rekommendationer från bekanta, men så gillar jag också upplägget med programmet och de företag Xamera jobbar med.  

Även om Marcus är beprövad i arbetslivet sen tidigare upplever han att Talangprogrammet passar alla åldrar. 

– Jag tror inte man kan bli färdiglärd när det kommer till exempelvis personlig utveckling eller konflikthantering som tas upp i programmet. Under studierna lever man som i ett vacuum med en annan trygghet med samma typ av människor. Under Talangprogrammet får man som ny konsult prova på arbetslivet med extra stöd i ryggen av Xamera.  

Vad har du för förväntningar på 2022? 

– Jag tror på stor personlig utveckling och det hoppas jag kunna få där jag är nu, de börsnoterades nyligen och växer så det knakar. Det ska bli en kul resa att vara med på. 

Även fler gör sig redo för Talangprogrammet – en av dem är Petter. 

Petter Janse som också valt att gå via Xamera i sin jobbsökarprocess är mycket positivt inställd till hur Xamera arbetar med kandidater och deras Talangprogram samt deras bemötande och process. Med en pandemi som påverkat studiesituationen och förlagt allting på distans började Petter söka jobb redan innan examensarbetet var färdigt och anser att Xamera matchat honom med den perfekta tjänsten.  

Petter Janse

– Jag tycker det är otroligt skönt att få börja arbeta efter flera år av studier. Trots att mitt examensarbete inte är färdigt kändes den här tjänsten perfekt och då tackar man inte nej, berättar Petter. 

På frågan om han har några tips till andra som söker sitt första jobb svarar han:  

– Min upplevelse är att många arbetsplatser vill ha människor med erfarenhet och därför kan det vara svårt som nyexaminerad att komma in på en bra arbetsplats. Mitt tips är att inte ta första bästa erbjudande utan sök de tjänster du är kvalificerad för och känn in vad som kan passa dig bäst. Se till att det finns en distinkt plan för din introduktion 

Just nu gör sig Petter och Marcus redo för talangprogramsstarten i mars och ser fram emot vad det har att erbjuda. Att få vässa sina färdigheter i personlig utveckling och grupputveckling är något som bygger starka medarbetare och ger en trygg start på karriären.

Är du intresserad av att bli en del av vårt Talangprogram? Hör av dig till din kundansvariga säljare så pratar vi vidare! 

Utforska mer

Arbetsmarknaden för ingenjörer har vuxit över tid liksom tillgången på nyutexaminerade civil- och högskoleingenjörer Än…

Som nyexad ingenjör är du eftertraktad på arbetsmarknaden. Men hur ska du göra för att…

Så du är en nyexad ingenjör. Grattis! Arbetsmarknaden ser fortsatt god ut för dig så…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.