Tidiga relationer med studenter skapar starka band

– Vi börjar bygga relationer väldigt tidigt med studenterna, säger Ellen Lerner, Senior rekryterande konsultchef på rekryteringsföretaget Xamera.

Redan under studenternas första år skapar Xamera event för att knyta kontakter med studenter fram tills det är dags för examen och dags att rikta blicken från spelturneringar till arbetsmarknaden.  Även event med olika studentföreningar anordnas för att stärka relationer med studenterna och för att vara närvarande i studentlivet. Att vara närvarande ger en starkare inblick och man kunskapsutbyte sker. Samtidigt ger det studenterna ett tillfälle att få umgås på ett avslappnat sätt tillsammans med Xamera. En av de senaste eventkvällarna hölls i november tillsammans med tre olika studentföreningar där det bjöds på pizza och trevligt häng. Ellen berättar vidare om de olika evenemangen som Xamera bjuder in till:

– Det kan vara hyfsat enkla event som korvgrillning och spelkvällar, det viktigaste är att det är en bra och trygg atmosfär som inte blir till ett förhör av oss rekryterare utan bara en trevlig kväll och visa att vi finns. 

Ellen förklarar också att de bjuder in sistaårsstudenter till en karriärkväll. 

– Där brukar vi bjuda in personer vi tidigare hjälp ut i karriären och som nyligen var i studenternas skor. Då kan studenterna ställa alla de frågor man kanske inte vågar ställa på en anställningsintervju. Vi brukar bjuda på lite mat och dryck i en avslappnad miljö då det blir mer personligt och man vågar vara sig själv. 

Hon berättar att det är i en avslappnad miljö som de lättast lär känna människor och att kandidaternas praktiska kunskaper ändå finns på ett CV för alla att läsa. 

– För en lyckad rekryteringsprocess är det viktigt att det även blir en bra match personlighetsmässigt och att vi på Xamera lär känna våra kandidater och därför kan snappa upp saker som kan leda till intressanta gemensamma nämnare med kundföretaget. 

Utforska mer

I början av september examinerades (eller xaminerades som vi föredrar att säga) de första årskullarna…

Vi strävar efter ständig förbättring i allt vi gör och det gäller såklart även våra…

Fredrik Löfgren har fullt upp, minst sagt. Utöver att driva fem företag är han också…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.