Rekryteringsbolaget Xamera ger sina unga talanger det lilla extra genom unik karriärplan

By Mikaela|8 december, 2021|Nyheter|

Snart erbjuder Xamera sina unga talanger en Karriärplan som ska ge en tydlig och personlig plan för hur man hamnar hos rätt arbetsgivare utan att tumma på sina egna krav. Karriärplanen är till för att lyfta fram ambitiösa förmågor och planeras att lanseras under våren 2022.    

Rekryteringsbolaget Xamera har i ett led för att göra sin träffsäkerhet ännu större skapat möjligheten till en unik karriärplan för de unga talanger som väljer företaget som representant.  

– Vi har sedan innan kunnat erbjuda Karriärsamtal med våra kandidater och snart kommer vi även kunna erbjuda en egen Karriärplan där vi skapar en strukturerad plan för att hitta deras drömtjänst, säger rekryterande konsultchef, Andrea Zanders. Andrea förklarar att de kandidaterna som tagit examen ofta är eftertraktade. 

– Det kan vara svårt för kandidaterna när många drar i dem och det kan vara lätt att ta första erbjudandet man får. 

Med vår Karriärplan vill vi verkligen se till att alla de kriterier som kandidaterna söker efter blir uppfyllda. 

Vad tar ni upp för att komma fram till det?

– Det är inte alltid nyexaminerade själva vet exakt vad de vill göra efter examen. För att komma fram till det bollar vi tillsammans kring deras mål, ambitioner, vad som motiverar dem, styrkor, svagheter, livsstilsprioriteringar och vad de letar efter i ett jobb. Utifrån det kommer vi kunna skapa en Karriärplan för de unga talangerna och boka intervjuer hos arbetsgivare som passar deras profil. Samtidigt kommer vi finnas med från början till slut så de landar i rätt tjänst. 

När kommer ni börja erbjuda en Karriärplan till era unga talanger? 

– Det påbörjas lagom tills examen i vår och kommer från början erbjudas i Göteborg, men planen är att alla Xameras kontor kommer ha den tjänsten inom en snar framtid, säger Andrea Zanders. 

Share this Post: