Närvaro och synlighet på universitetens event möjliggör en tidig och personlig kontakt

Närvaro och synlighet på universitetens event möjliggör en tidig och personlig kontakt och skapar den första bryggan mellan studentlivet och arbetslivet

Agnes Frost har jobbat med marknadsföringen mot studenter på Xamera sedan 2020 och är idag studenteventkoordinator. Hon har koll på alla Universitetsevent, vad för aktiviteter som är populära och vilka föreningar som är aktuella. 

– Att vara närvarande och synlig på universitetens olika event skapar en trygg och personlig första kontakt, säger Agnes Frost. 

Agnes Frost.

Hon beskriver arbetet som sitt drömjobb. 

– Jag gillar blandningen av det sociala och eventplanering som gör att studenter kan ha roligt samtidigt som de får ut något av det. Jag har varit på campus i flera år då jag bytte inriktning och läser nu civilingenjör mjukvaruteknik, det gör att jag känner många studenter och gått i deras skor.  

Xamera samarbetar med föreningar på universitetet, vad innefattas i det? 

– Exakt vad avtalen innehåller är olika men vårt stora fokus är alltid att vårt medverkande ska vara värdehöjande för studenterna, Exempel på detta är ansiktsmålning, pizzakväll hos oss, vi bjuder på mat eller vi kanske till och med grillar korv. Grilla korv och bjuda på i samband med exempelvis ”nolle-p” är något som folk ofta känner igen oss från.  

Hon berättar att vägen ut ur pandemin gör att fler event nu genomförs som planerat. Närmast är Linköpings Universitets darttävling.  

Vad exakt gör ni på ett event? 

– Vi brukar alltid ha någon sort aktivitet, det kan vara allt från att kasta boll, ansiktsmålning, olika sportaktiviteter och utmaningar. Vi ser stort värde i att vara närvarande vid många olika event, allt från lunchtävlingar, mässor, evenemang och nollningen. När studenterna går mellan olika matcher på exempelvis darttävlingen brukar jag prata lite med dem när de passerar. Är det kö till vår aktivitet passar jag på att prata med dem då. 

Vad brukar ni prata om?  

– Jag vill inte att det ska bli för formellt utan det ska mest vara en vänskaplig kontakt där fokus inte nödvändigtvis behöver ligga på studier och karriär. Mest en kort informativ presentation av Xamera som företag gör att studenter känner oss som faktiska personer och inte bara ett företagsnamn. Det finns ett stort värde i att minska gapet mellan studenter och söka jobb. 

Olika typer av aktiviteter fungerar bra på event, den här gången fanns en tjur som studenterna fick ta sig an.

Hur minskar ni det gapet? 

– Genom att vara personliga och visa att det finns en lättare väg till en skönare karriär. Det finns många att det är lite skrämmande och svårt att söka sitt första jobb och där kan vi finnas tillhands och erbjuda exempelvis ett karriärsamtal. Det är inte bara gynnsamt för företag utan också för studenter. Vi lyssnar till vad studenterna vill ha och försöker hitta  rätt  jobb snarare än  ett  jobb. Vi kommer dem nära under flera år och följer dem från utbildningsstart till examen och under den tiden kan vi påbörja den första bron mellan studentlivet och arbetslivet. 

Xamera ser ett stort värde i att underhålla relationen mellan studenterna och därmed fortsätta vara bryggan mellan studentlivet och arbetslivet. Det görs genom synlighet och närvaro på campus vilket i sin tur skapar en personlig kontakt och är i det långa loppet en viktig ingrediens i det vinnande konceptet i Xameras arbete. 

Utforska mer

Det har hänt mycket nytt på Xamera på sistone. Jacob Svensson, VD på Xamera, berättar…

Xameras filosofi bygger på att ständigt sträva efter att förbättra och optimera. Som ett led…

Vi är tillbaka efter sommaren och våra kontoansvariga har de senaste veckorna arbetat hårt med…

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.