”Med vårt Traineeprogram lever vi som vi lär”

För att säkra Xameras fortsatta tillväxt startas under våren ett internt Traineeprogram för blivande Rekryterande konsultchefer och Account managers. Programmet riktar sig mot sistaårsstudenter och bygger på samma princip som Allt-i-ett-karriär och Talangprogrammet; att hjälpa juniora talanger utvecklas till de bästa versionerna av sig själva!

Traineeprogrammet är en satsning där vi tar in sistaårsstudenter för att arbeta extra vid sidan av studierna. Under 4 månader får de utbildning som grundar sig i vårt onboardingprogram. Tanken är att deltagarna succesivt ska få lära sig rollerna som Rekryterande konsulchef respektive Account manager genom att få stöd av en mentor, delta i utbildningspass och genomföra eget arbete förklarar Axel Denisson, Verksamhetsutvecklare på Xamera och ansvarig för Traineeprogrammet.

Traineeprogrammet kompletterar den teoretiska grunden som studenterna har med sig från sin utbildning. Målet med programmet är att effektivisera och ytterligare förbättra Xameras internrekrytering.

– Xameras ambitiösa tillväxtmål gör att vi kommer behöva bli många fler under kommande år. Internrekrytering är tidskrävande och det är svårt att veta hur tidigare prestationer i andra företag översätter till vår verksamhet. Vi rekommenderar våra kunder att ge juniora talanger en chans att utvecklas till sina bästa versioner med hjälp av ett av våra kompetensutvecklingsprogram Allt-i-ett-karriär och Talangprogrammet. Med Traineeprogrammet applicerar vi samma metodik på vår egen internrekrytering och lever som vi lär förklarar Axel.

Den första omgången av Xameras Traineeprogram innefattar sex Account manager tjänster och nio Rekryterande konsultcheftjänster där ambitionen är att kunna erbjuda deltagarna i programmet fortsatt fast anställning när de avslutat sina studier.

– Upplägget gör att vi som organisation är redo att hantera olika scenarion under hösten och har möjligheter att följa våra ambitiösa tillväxtmål. Vi har redan flera nya medarbetare klara och rekryteringen pågår för fullt!

Tack Axel!

Dela:

Utforska mer

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen…

Xameria är en innovativ läroplattform designad för att effektivisera övergången till arbetslivet för nyutexaminerade. Plattformen…

Att söka jobb i en lågkonjunktur kan, men behöver inte, vara en utmanande upplevelse. Det…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.