Långsiktiga relationer och sammanhangsfokus i åtanke när Xamera och Mannersons träffas 

By Mikaela|19 november, 2021|Nyheter|

”Är vi det företag som har mest klimatpåverkan, nej, men vi behöver alla tänka på vad vi kan göra för att arbeta klimatsmart” 

Gynnsamma, långsiktiga och klimatsmarta relationer är något som både fastighetsbolaget Mannersons Fastigheter och rekryteringsbolaget Xamera värderar högt. Sedan i slutet på sommaren finns Xameras Linköpingsteam i Mannersons nyrenoverade fastighet Alfabetet. 

– Jag gillar Mannersons tänk när det kommer till att nyttja sammanhanget i byggnaden och ser till att matcha hyresgäster, vilket också gagnar företagarna, säger Xameras VD, Jacob Svensson. 

Miljöfokus är något som båda företagen arbetar kontinuerligt med. 

– Laddstationer är exempelvis något som vi ville vara tidigt ute med och ligger just nu före behovet, säger Cathrin Ferraro, marknadschef på Mannersons.  

Jacob Svensson förklarar att det är viktigt att även de mindre företagen gör vad de kan för att tänka klimatsmart. 

– Vi är inte det största bolaget i Linköping och heller inte de som har mest klimatpåverkan, men det går att bidra med mycket ändå.  

Vad konkret gör ni?

– Vi kör bara elbilar, har automatiskt nedsläckning i alla rum, finns en huvudströmbrytare vid dörren som garanterar att inget drar ström när sista kollegan i teamet går hem. 

VD:n tycker att det kanske största Xamera bidrar med är att de nu finns i en lokal som bidrar till ett större sammanhang i klimatfrågan. 

– Allt vi behöver finns nära eller i byggnaden som bra luncher, träning i modernt gym, en padelhall som granne, nära stan och resecentrum och med ett gynnsamt nätverk. Det är ett effektivt ställe att verka på och där många kan nyttja samma funktioner. Det är bra ur både ett företags- och miljösynpunkt. 

Marknadschefen på Mannersons ser fördelaktigt på att de inte har ett kösystem för sökande hyresgäster utan vill matcha företag som kan gynnas av varandra.  

– Här passar Xamera in perfekt och vi tackade innan dem nej till företag som inte skulle haft lika bra samverkan. 

Jacob Svensson gillar känslan i de nya lokalerna i Alfabetet där de har möjlighet att växa till att bli det bästa rekryteringsbolaget i Sverige. 

– Här växer lokalerna och möjligheterna med oss och inte mot oss. Det finns en yteffektivitet här som vi verkligen gillar. Vi har möjlighet att växa som team samt anordna event för kunder och kandidater. Vi lägger stor vikt vid att arbeta med rätt bolag och det känner vi att vi gör tillsammans med Mannersons. 

 

Share this Post: