Konsult eller inte? Få det bästa av två världar!

Ett av de vanligaste sätten att starta sin karriär på idag är att arbeta som konsult. I rollen som konsult är det vanligt att man arbetar som en inhyrd resurs under ett tidsbegränsat uppdrag. Uppdragens längd kan variera och ofta är de på olika bolag. Hos Xamera är detta inte fallet. Som konsult hos oss får du möjligheten att etablera en långsiktig och stabil karriär på ett enda företag.

Vi på Xamera förstår vikten av att inte bara matcha rätt person med rätt jobb, utan även att säkerställa en lyckad start och en smidig övergång för dig på din nya arbetsplats. – En arbetsplats som verkar helt rätt kan bli fel om du inte ges rätt förutsättningar för att utvecklas i din roll, berättar Andrea Zanders, gruppchef på Xamera. Som nyexaminerad kan det vara extra svårt att veta vilka krav man kan ställa på sin arbetsgivare. Därför vill vi finnas med som ett stöd under den första perioden.

Alla talanger som blir matchade via Xamera börjar sin anställning som konsult. Våra konsultupplägg, Xamera Start och Xamera Talent, innehåller kompetensutveckling anpassad för dig som kommer direkt från universitetet.

– En arbetsplats som verkar helt rätt kan bli fel om du inte ges rätt förutsättningar för att utvecklas i din roll, berättar Andrea Zanders, gruppchef på Xamera. Som nyexaminerad kan det vara extra svårt att veta vilka krav man kan ställa på sin arbetsgivare. Därför vill vi finnas med som ett stöd under den första perioden.
Alla talanger som blir matchade via Xamera börjar sin anställning som konsult. Våra konsultupplägg, Xamera Start och Xamera Talent, innehåller kompetensutveckling anpassad för dig som kommer direkt från universitetet.

Xamera START ger dig 6 månader av utveckling i vår utbildningsportal. Här kan du lära dig allt om professionell kommunikation, time management, feedback, konsultmannaskap och mycket mer.

Xamera TALENT är ett 1-årigt talangprogram som passar dig som vill maxa starten på din karriär! Ett år på programmet onboardar dig till arbetslivet och ger dig värdefull självinsikt och mängder av praktiska verktyg. Ett försprång på arbetsmarknaden och ett snabbare sätt att gå från junior till senior helt enkelt!

Du kommer få tillgång till en konsultchef som står till ditt förfogande för att svara på frågor och diskutera eventuella funderingar. Om du inte trivs i din roll finns din konsultchef där för att hjälpa dig vidare. Först och främst kommer vi att undersöka om det finns några förbättringsmöjligheter på din nuvarande arbetsplats för att se till att du trivs bättre. Om det inte är möjligt kommer din konsultchef att hjälpa dig i att hitta en annan karriärmöjlighet som passar dig bättre. Vårt mål är att alltid skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som konsult att utvecklas och trivas i din roll.

Andrea berättar att en vanlig osäkerhet bland kandidater ofta rör den anställningsform man har som konsult. På Xamera börjar uppdraget vanligtvis med en särskild visstidsanställning, en anställning som automatiskt går över till en tillsvidareanställning efter ett års anställning. Målsättningen är att du efter din konsultperiod på Xamera går över till en tillsvidareanställning hos bolaget du har matchats med.

På Xamera får du mer än bara en anställning. Genom att erbjuda en stabil plattform för din karriär, där du kan växa och utvecklas, ökar dina chanser till långsiktig framgång hos din framtida arbetsgivare. Vi på Xamera arbetar inte bara med att matcha dig med rätt uppdrag. Vi ser till att du får den bästa möjliga starten och supporten för att blomstra i din nya roll. Med vårt fokus på kvalitetssäkring av onboarding-processen och att tillhandahålla de rätta förutsättningarna för din utveckling, kan du känna dig trygg och säker i din karriärutveckling hos oss.

Featured

Taggar

Bli perfekt matchad!

Är du nyexad ingenjör på väg ut i karriären? Boka in ett karriärsamtal med en av våra rekryterare och bli matchad mot alla karriärmöjligheter som vi på Xamera samlat.

Utforska mer

Att söka jobb i en lågkonjunktur kan, men behöver inte, vara en utmanande upplevelse. Det…

När är det dags att förhandla lön i rekryteringsprocessen? Vad är ens en marknadsmässig lön?…

Ett av de vanligaste sätten att starta sin karriär på idag är att arbeta som…

🚀 Snyggt! Din karriärresa börjar nu.

Starta matchningsprocessen direkt och få en länk till din e-post för att komma igång.

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Kontakta det kontor som ligger närmast dig. 

Digitalt samtal med Hubert

Din karriärresa börjar med ett 10 minuters digitalt samtal med Hubert, vår virtuella assistent. Här får du svara på frågor om dina erfarenheter, kompetensområden och önskemål.

Matchning inom 24h

När du slutfört ditt samtal med Hubert får du snabbt återkoppling från oss på Xamera, där vi sedan gemensamt tar vidare de möjligheter som passar dig bäst!

Dina karriärmöjligheter

Vi träffas och utforskar noga dina matchningar tillsammans. Målet är att hitta rätt jobb och arbetsgivare som bäst motsvarar dina karriärmål och personliga värderingar. 

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.