Jetshop rankar rekryteringsföretaget Xameras affärsmodell högt

By Mikaela|12 juli, 2021|Nyheter|

För Jetshop är långsiktighet en viktig faktor i en rekrytering. Vår värdegrund och Xameras affärsmodell och nisch går bra ihop” säger Jetshops Kristofer Hillhammar.

Xameras affärsmodell passar Jetshops verksamhet perfekt

Produktbolaget Jetshop har under det senaste halvåret valt att samarbeta med rekryteringsbolaget Xamera.

– Tidigare har vi skött rekrytering själva men vi expanderar just nu snabbt och tjänsten från Xamera gör att vi kan lägga den tiden på våra kunder, säger Kristofer Hillhammar, vice VD och produktchef på Jetshop.

Jetshop utvecklar och erbjuder en e-handelsplattform med SaaS-modell för företag att enkelt komma i gång och öka sin försäljning på nätet med.

– Från Xamera rekryterar vi just juniora systemutvecklare och supporttekniker.

Kristofer Hillhammar gillar framför allt Xameras affärsmodell där företaget har kandidater som konsulter under ett halvår.

– Det är ett av deras vassaste koncept, det ger lägre risk för oss som företag och en chans för individen att känna in företaget. Faktum är att vi plockar över vår första konsult från Xamera nu till Jetshop. I nuläget har vi dessutom ytterligare sju pågående processer.

Hur har rekryteringsprocessen fungerat?

– Hur bra som helst, de är snabba och lyhörda. De erbjuder rekryteringshjälp utan ett rekryteringsarvode, vilket är unikt.

Vice Vd´n och produktchefen förklarar att han inte alltid är positiv till rekryteringsbolag.

– Jag är över lag rätt negativ till de bolagen, då många jagar andras anställda och skapar en säljkultur där det blir ett lönerace och kortsiktiga jobb. Vi vill ha en långsiktig plan för våra anställda och Xamera matchar oss i det tänket.

– Vår värdegrund, Xameras affärsmodell och nisch går bra ihop. Vi kommer använda dem långsiktigt för juniora rekryteringar.

Xamera som rekryteringsbolag är bryggan mellan studentliv och arbetsliv

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er! Leta gärna runt på vår hemsida för mer information om våra erbjudanden. Det kan löna sig.

Share this Post: