ISO-certifieringar stärker Xameras redan starka interna kvalitetskontroller

”Med två ISO-certifieringar visar Xamera sina kunder att de är en kvalitativ part att jobba med som har en hög intern kvalitetskontroll och ett bra miljöfokus.”

I ett led till att bli Sveriges bästa rekryteringsbolag har Xamera ISO-certifierat sin organisation, de har fått certifiering i två olika standarder ISO 9001 som är en kvalitetsstandard och ISO14001 som är en miljöstandard. 

– För att bli certifierad behöver man uppfylla vissa formkrav och det närmaste året har vi arbetat hårt i alla led av organisation för att göra det möjligt. Vi vill visa våra kunder att vi är en kvalitativ part att jobba med som har en hög intern kvalitetskontroll och bra miljöfokus, säger Axel Eriksson, HR- och Kvalitetschef på Xamera.  

På vilket sätt har ni arbetat med detta? 

– Vi visar att vi har koll på de processer vi jobbar efter och om avvikelser uppstår har vi bra rutiner för att hantera dem. Vid inköp måste varan eller tjänsten uppfylla vissa miljö- och kvalitetskrav för att vi ska välja den. Likt våra kunder ställer nivåkrav på oss som leverantör ska vi också kunna ha det mot våra leverantörer.  

Axel berättar att Xamera alltid arbetar efter att göra mikroförbättringar. 

– Vi vill hela tiden bli bättre och med de här certifieringarna visar vi att det finns en bra struktur och ordning för att identifiera och hantera kvalitetsmissar. Samt att vi hela tiden har ett miljöfokus från stort till smått genom att exempelvis elektrifiera företagets fordonsflotta, källsortera och ha ett långsiktigt och hållbart tänk när vi ska investera. 

– Det här ger våra kunder en garanti och större trygghet i att vi har koll på läget samt är ett bra stabilt företag som har koll på vår verksamhet. ISO-certifieringen visar vi på Xamera för att det säkerställer vårt kvalitativa arbete gentemot kunder och visar att kvalitet och miljö är viktiga frågor för oss. 

Dela:

Utforska mer

För andra året i rad har Xamera och Saab inlett ett samarbete för att välkomna…

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen…

Xameria är en innovativ läroplattform designad för att effektivisera övergången till arbetslivet för nyutexaminerade. Plattformen…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.