Helix Kapital ny strategisk ägarpartner till Xamera

Helix Kapital, ett svenskt tillväxtorienterat investeringsbolag, ingår partnerskap med Xamera AB, en ledande aktör inom långsiktig och teknikfokuserad kompetensförsörjning till den svenska industri- och techsektorn. Xameras grundare och delägare kommer tillsammans med Helix Kapital att accelerera bolagets tillväxt i Sverige och Norden.

Baserat på datadrivna och relationsbaserade processer erbjuder Xamera en innovativ konsultlösning till kunder med behov av teknisk kompetens. Bolaget har etablerat sig som en långsiktig kompetensförsörjningspartner till de stora industri- och techbolagen i Sverige och spelar en nyckelroll i att främja den tekniska transformationen av arbetsstyrkan. Genom sitt starka varumärke och breda närvaro runtom i Sverige har Xamera skapat en unik tillgång till ingenjörer från landets tekniska universitet. Bolaget har haft en imponerande tillväxt de senaste åren och har idag drygt 350 anställda, inklusive konsulter, över samtliga kontor.

”Xamera grundades 2013 då vi såg en svaghet i länken mellan unga ingenjörer och de stora svenska industribolagen. Sedan dess har vi utvecklat en datadriven och relationsbaserad konsultmodell för teknikfokuserad kompetensförsörjning, som skapar stort värde för både talang och kund. Marknaden för vår modell fortsätter växa kraftigt drivet av kompetensbristen inom IT och bolagens digitaliseringsbehov. Vi ser nu mycket fram emot att accelerera vår tillväxtresa i partnerskap med Helix, och att fortsätta utveckla erbjudandet mot både våra konsulter och kunder.” säger Jacob Svensson, medgrundare och VD på Xamera.

”Xamera är pionjärer i branschen med sitt relationsskapande och datadrivna arbetssätt, samt ständiga förbättringsarbete för att behålla en marknadsledande position inom sin nisch. Mot bakgrund av bolagets konkurrenskraftiga affärsmodell och den stora marknadspotentialen ser vi mycket positivt på vår gemensamma resa framåt.” säger Stefan Lambert, Partner på Helix Kapital.

Villkoren för affären offentliggörs inte.

Kontaktinformation
Jacob Svensson, Xamera
Tel.: + 46 723 242 825
E-post: jacob@xamera.se

Stefan Lambert, Helix Kapital
Tel.: +46 702 166 569
E-post: stefan.lambert@helixkapital.se  

Om Helix Kapital
Helix Kapital är ett svenskt tillväxtorienterat investeringsbolag som investerar i mindre onoterade nordiska bolag. Helix söker verksamheter med bevisade och lönsamma affärsmodeller i branscher som stöds av långsiktiga tillväxttrender.

Om Xamera
Xamera etablerades 2013 och erbjuder en innovativ konsultlösning till kunder med behov av teknisk kompetens. Bolaget har etablerat sig som en långsiktig kompetensförsörjningspartner till de stora industri- och teknikbolagen i Sverige och spelar en nyckelroll i att främja den tekniska transformationen av arbetsstyrkan.

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.