SignUp Software förbereder för sitt andra talangprogram med Xamera

SignUp Software startar upp talangprogram tillsammans med Xamera. ”För oss är talangprogrammet inte bara ett vinnande koncept utan en nödvändighet att ha för att kunna växa i den takt vi vill”. 

SignUp Software är ett snabbväxande mjukvarubolag med fokus på elektronisk fakturahantering. Nu har bolaget precis startat sitt talangprogram tillsammans med Xamera för att hitta nya talanger och rekrytera personal. Genom att utse en Program Lead som ansvarat för företagets Talent Program så får talangerna ett skräddarsytt utbildningsprogram för att snabbt komma in i verksamheten och lära sig om deras produkt ExFlow. 

– Talangprogrammets första grupp är inne på sin tredje månad nu och vi har redan börjar fylla platserna för höstens program, säger Katja Eneroth, programledare på SignUp Software.  

Under de senaste åren har SignUp Software haft en kraftig organisk tillväxt, startat dotterbolag i Nederländerna och USA samt senast i november då företaget börsnoterades på Nasdaq First North Growth Market. 

– Med den tillväxt vi har och en bransch som skriker efter folk så är ett talangprogram ett perfekt tillskott i vår rekryteringsstrategi. 

Hur ser er introduktionsstruktur ut för kandidaterna? 

– De första två veckorna får man möta chefer, kollegor, mentorer, HR, finans och IT. Där lär de sig våra interna rutiner. Sen går kandidaterna in i en sex veckor långt träningsblock, där det i princip är ”back to school” i syfte att lära sig grunderna i Microsoft Dynamics affärssystem och vår egen produkt ExFlow för att sedan få chansen att praktisera hos olika team och prova på både testning, support, implementering och produktutveckling.  

SignUp Softwares produkt ExFlow är marknadsledande för elektronisk fakturahantering för Microsofts affärssystem. ExFlow är inbyggd i Microsoft D365, vilket gör det till en unik, robust och kompetent lösning på marknaden. 

– Det är kanske inte det första studenter tänker på när de kommer från universitetet, att arbeta med affärssystem men vi vill med talangprogrammet visa vilket spännande karriär det finns här. Under deras utbildning hos SignUp får de inte bara lära sig om system och applikationer, då vi jobbar mot kunders finansavdelningar är det viktigt att våra talanger förstår den finansiella processen som kunderna jobb i. 

Har ni upplevt några utmaningar med programmet? 

– Nej inte direkt, förutom att det här görs utöver allt annat på kontoret så det är en stor arbetsinsats som krävs och jag är väldigt imponerade över mina kollegors engagemang.  

Vad är hemligheten till ett bra talangprogram? 

–  Hitta en bra mix av självstudier, lärarledd utbildning, övningar och praktik, lära känna kandidaterna och ha lite fingertoppskänsla så de varken blir uttråkade eller att saker forceras. Vara transparant och tydlig med att vi uppskattar brutal ärlighet, säger Katja och ler.  

Ge exempel på hur företaget gynnas av upplägget? 

–  Genom samarbetet med Xamera så når vi effektivt ut till yngre kandidater direkt från den svenska universitetsvärlden vilket ger oss ett bra komplement till vår ordinarie rekryteringsprocess.  Dessutom erbjuder Xamera våra kandidater ännu mer kompetens via sina föreläsningar och utbildningar. För oss är talangprogrammet inte bara ett vinnande koncept utan en nödvändighet att ha för att kunna växa i den takt vi vill. 

Är ditt företag också i behov av rekrytering och ser samma starka potential i talangprogrammet som SignUp Software gör? Hör av dig till din närmaste kontakt på Xamera, så ser vi till att anpassa programmet för att passa just er företagskultur och tillväxtmål

Dela:

Utforska mer

För andra året i rad har Xamera och Saab inlett ett samarbete för att välkomna…

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen…

Xameria är en innovativ läroplattform designad för att effektivisera övergången till arbetslivet för nyutexaminerade. Plattformen…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.