Gemit Solutions rekryterar toppkandidater från rekryteringsföretaget Xamera

"Snabbheten och precisionen i Xameras rekryteringar gör att de får något otroligt tidskrävande och svårt att se enkelt ut. De gör rekrytering ”simplified” för mig som företagare."

Stockholmsbaserade IT och teknikföretaget Gemit Solutions är i en stark tillväxtfas och har nyligen rekryterat två nya medarbetare via rekryteringsföretaget Xamera.

– Xamera är snabba, ruskigt snabba och resultatet har blivit perfekt, säger Jonas Bäckman, grundare och CEO på Gemit Solutions om Xameras process från start till färdig anställning.

Gemit Solutions vägleder organisationer in i en ny framtid, tillsammans med forskare och kunder bygger de IT-verktyg genom att använda spetskunskap inom Data Science, Artificiell Intelligens, Industry 4.0 och många andra av dagens modeord. De gör verktyg för att exempelvis sänka energiförbrukning eller minska kemikalieanvändning i stora industriella processer. En storkund hos Gemit Solutions är Stockholm Vatten.

– Xamera har försett oss med extremt duktiga akademiker genom att presentera systemutvecklare med lite djup i.

Vad menar du med djup?

– Det vi håller på med är inte alltid så enkelt alla gånger och man måste vara lite klurig och duktig rent teoretisk. Vi behöver systemutvecklare som inte bara bygger frågeformulär utan avancerad systemutveckling och det har Xamera hittat åt oss.

Hur har processen sett ut?

– Xamera gör det lätt, det går fort men de tar sig tid att förstå vad jag söker och gör mitt arbete lättare genom att hitta rätt personer till vår arbetsplats. De får något som är otroligt tidskrävande och svårt att se enkelt ut. Rebecka Hodnekvam Westberg och Malva Bröijersén på Xamera förstod snabbt vad vi behöver och levererade bra kandidater direkt. Jag har provat att rekrytera själv och det gör jag inte om, säger Jonas och skrattar.


Grundaren vill ha en arbetsgrupp jämnt fördelat på män och kvinnor.

– En blandad grupp är enligt mina erfarenheter det bästa, jag brukar säga att man ska jämna ut innan det är för sent. När det väl är 10 män på en arbetsplats är det svårt att få in en ensam kvinna, därav ska man ha jämnfördelat från början. Xamera hade med kvinnliga sökande bland förslagen utan att jag uttryckt det.

– I det segmentet vi är i så är Xamera extremt duktiga, när vi i framtiden kommer rekrytera ligger de först på listan hos oss.

Låter detta intressant? Kontakta din kundansvariga säljare så berättar vi mer!

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.