Freja ökar sin självinsikt och bygger nätverk på Xameras Talangprogram

Under sin studietid på LiU kom Freja Borgemo i kontakt med Xamera via event och mässor och blev därför glatt överraskad när hon efter examen blev kontaktad av Xameras rekryterande konsultchef Malin Hedström. Ett karriärsamtal senare var bollen i rullning och nu arbetar Freja sedan ett halvår tillbaka som affärskonsult på företaget Navcite i Linköping samtidigt som hon går Xameras Talangprogram.

– Jag har ju sett Xamera på studentevent så när Malin hörde av sig på Linkedin visste jag vad det rörde sig om direkt. Efter vårt karriärsamtal föreslog Malin Navcite som en bra match för mig. Hon beskrev både företaget och företagskulturen och guidade mig genom anställningsprocessen vilket gjorde mig trygg i mitt val. Idag trivs jag jättebra, säger Freja.

Navcite i Linköping använder sig av Xameras Talangprogram vid sin rekrytering. Programmet löper över ett år under vilket Freja deltar i åtta lärarledda utbildningsdagar med olika teman såsom självledarskap, kommunikation, affärsmässighet, medarbetarskap och konflikthantering. Hon får under denna tid även tillgång till en coach från Xamera att bolla frågor och funderingar runt sin anställning med.

– Jag är verkligen imponerad av Talangprogrammet! Förutom utbildningen i sig har jag speciellt uppskattat att träffa andra som är i samma position som jag. På Navcites kontor i Linköping är vi bara 10 personer och de flesta har arbetat i flera år och är mer erfarna än vad jag är. Men på Talangprogramsträffarna får jag chansen att bygga nätverk och utbyta erfarenheter med personer i min egen ålder, som också är i starten av sin karriär, säger Freja.

Freja är den andra personen på Navcite som deltar i Xameras Talangprogram. Hon har hittills bara hunnit med tre av programmets åtta fysiska träffar men kan redan ge exempel på flera saker hon tagit med sig.

– Övningarna vi arbetat med har gett mig bättre självinsikt vilket hjälper mig att både känna igen mina beteenden i olika situationer och reflektera över hur jag agerar. Vi har också fått många konkreta verktyg att använda oss av för att underlätta till exempel stresshantering och kommunikation.

Xameras Talangprogram drivs i samarbete med Mindit, ett utbildningsföretag med mer än 20 år  i branschen. Samtliga utbildare på programmet har lång erfarenhet av att driva pedagogisk utbildning och fokuserar på hur deltagarna kan omsätta kunskap i praktik, något som Freja uppmärksammat.

–  När man kommer ut i arbetslivet efter studierna känner sig många rätt osäkra. Då är det väldigt skönt att föreläsarna tar upp exempel där de också varit osäkra samtidigt som de ger konkreta verktyg för hur man kan tänka och hantera osäkerheten, säger Freja.

Vad skulle du säga till någon som funderar på Talangprogrammet?

– Jag skulle trycka mycket på värdet i utbytet med de andra deltagarna på programmet men också på tryggheten det ger att få baskunskap om sådant man inte tidigare upplevt när man kommer direkt från universitetet. Det är toppen så bara kör!

Tack så mycket Freja!

Utforska mer

Arbetsmarknaden, särskilt inom industrin och tekniksektorn, står inför utmaningen att säkra rätt kompetens för sina…

Xamera tog hem titeln som "Årets Rekryteringsbolag +50 anställda" vid årets Recruitment Awards - Sveriges…

Det har nu gått drygt sex månader sedan vi lanserade vårt nya, förbättrade talangprogram, Xamera…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.