Ett jobb eller Rätt jobb

Så du är en nyexad ingenjör. Grattis! Arbetsmarknaden ser fortsatt god ut för dig så nu återstår bara att hitta det där jobbet där du kan trivas och utvecklas. Men som ny på arbetsmarknaden kan det vara svårt att hitta rätt med en gång. Vi ger dig några tips om vad du ska tänka på så att du inte bara hittar ett jobb, utan rätt jobb.

Kompetenser och arbetsuppgifter

Jobbannonsen ger en första bild av vilka kvalifikationer som arbetsgivaren söker efter och vilka arbetsuppgifter de vill att du ska klara av. Men du kommer sannolikt aldrig att hitta en perfekt matchning mellan vad du söker efter och det arbetsgivaren vill ha.

Inte sällan är arbetsgivarens kravlista och önskemål omfattande. De vill naturligtvis ha den perfekta ingenjören som behärskar allt, men låt dig inte skrämmas av det. Motsvarar du tillräckligt många av arbetsgivarens förväntningar är du förmodligen en intressant kandidat för jobbet. Därför behöver du kunna se på vilket sätt dina kunskaper kan översättas till vad de frågar efter och var dina meriter matchar deras önskemål bäst.

Titta även på hur du själv rankar arbetsuppgifterna som erbjuds. Vilka är mest intressanta för dig och vilka områden vill du utvecklas inom? Att ha arbetsuppgifter som du trivs med, kan växa och utvecklas med är avgörande för om du ska trivas med jobbet och känna dig motiverad.

Arbetsmiljö

Vid sidan om arbetsuppgifterna är arbetsmiljön den viktigaste biten för att du ska trivas på arbetsplatsen. Här kan det vara svårt att hitta information bara genom att läsa jobbannonsen eller på företagets hemsida. I jobbannonsen finns vanligen en kontaktperson som du kan ringa för att få mer information och ställa frågor. Ett annat sätt kan vara att prata med folk du känner i branschen och se om de har någon erfarenhet av företaget. Du kan också kolla in företaget på LinkedIn och se om det finns andra från din utbildning som jobbar där och kontakta dem.

När du behöver hjälp

Som nyexad ingenjör står du inför en djungel av jobberbjudanden där det kan vara svårt att välja rätt. Det är här vi på Xamera kan hjälpa till. Vi är specialister på att matcha juniora talanger med intressanta företag och kan hjälpa dig välja erbjudandet som passar just dig allra bäst. Vi har ständig kontakt med arbetsgivarna och vet både hur de fungerar bortom jobbannonsen och vad de letar efter. Efter ett kort samtal med dig, som vi kallar för karriärsamtal, kan vi därför snabbt matcha dig mot ett arbete som kommer passa din kompetens, potential och personlighet!

Featured

Taggar

Bli perfekt matchad!

Är du nyexad ingenjör på väg ut i karriären? Boka in ett karriärsamtal med en av våra rekryterare och bli matchad mot alla karriärmöjligheter som vi på Xamera samlat.

Utforska mer

Som nyexad ingenjör är du eftertraktad på arbetsmarknaden. Men hur ska du göra för att…

Så du är en nyexad ingenjör. Grattis! Arbetsmarknaden ser fortsatt god ut för dig så…

Som snart nyexad ingenjör är arbetsmarknaden vidöppen och du får sannolikt dagligen förfrågningar från olika…

Boka karriärsamtal

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.