En frisk arbetsplats är en bra arbetsplats: vi tar tempen på Xameras medarbetare med Winningtemp!

Xamera har sen i november använt sig av plattformen Winningtemp som kontinuerligt mäter medarbetarnas mående. Att få reda på hur medarbetarna mår är ett av Xameras alla steg för att bli Sveriges bästa rekryteringsföretag.

– Det är ett otroligt bra transparent verktyg som ger oss en inblick i vad som fungerar bra i realtid och vilka eventuella förbättringar som kan behövas, berättar Axel Eriksson, HR-och kvalitetschef på Xamera. 

Winningtemp är plattformen där företag kan hålla koll på hur medarbetarna mår samtidigt som det möjliggör för företagsledningen att i realtid förstå sina medarbetares behov, utmaningar och motivationsnivåer. I appen går det att med hjälp av AI utläsa hur statusen på arbetsplatsen är; är det en glad och välmående arbetsplats eller kan man se en negativ trend med hög sjukfrånvaro eller utbrändhet? Allt detta går att få insikt i och gör det därför enklare för företagsledarna att hålla koll på sina medarbetares mående. I nuläget använder Xamera Winningtemp på alla tre arbetsplatser i Sverige och en gång i veckan ska fem stycken frågor besvaras på en fyrgradig skala. 

Varför arbetar ni på Xamera med Winningtemp internt?

– Vi vill i strävan efter att bli Sveriges bästa rekryteringsföretag se till att vi som företag också har de bästa förutsättningarna för de som arbetar här, det får man en bra indikator på via Winningtemp, berättar Axel.  

Hur ser ert resultat ut?

– Otroligt gott, med ett branschsnitt på 7,5 av 10 ligger vi på 9,0 vilket vi är stolta över. Det är ett verktyg som också gör att vi kan arbeta proaktivt och identifiera eventuella problem snabbt. Med veckovis undersökning kan man snabbt se om en kategori sjunker, se orsaken och agera på detta.  

Vi hörde att ni kommer erbjuda Winningtemp till kunder med flera konsulter hos sig, varför det och vad tror du det kommer generera för resultat?

– Vi applicerar det på konsulter ute på företag för att se till att alla våra medarbetare mår bra, vi initierar det hos större kunder som har flera konsulter hos sig men ambitionen är att göra det på alla. Nöjda medarbetare gynnar alla och något vi är extremt måna om att ha, fortsätter Axel. 

Tycker du att det här låter intressant? Då får du jättegärna höra av dig till din kundansvariga säljare som kan berätta mer om det här projektet! 

Featured

Taggar

Utforska mer

Att ha kommit igenom antagningsprocessen och blivit kallad till anställningsintervju är en stor bedrift. Det…

När du söker jobb behöver du vara beredd på att nämna referenser. Ibland efterfrågas det…

För att säkra Xameras fortsatta tillväxt startas under våren ett internt Traineeprogram för blivande Rekryterande…

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.