Arbetet med affärsområdet ekonomi & management tuffar vidare

”Xamera strävar alltid efter att utvecklas och anta nya utmaningar. Vi har en rekryteringsprocess som är välbeprövad och framgångsrik och som kan appliceras i olika branscher”, berättar Sofie Lyck, områdesansvarig för ekonomi och management.

Efter sommaren breddade rekryteringsföretaget Xamera sitt affärsområde och har sen september även erbjudit rekrytering inom ekonomi och management.

– Efterfrågan är stor och det är kul att vi nu framgångsrikt börjat arbeta oss in i branschen. Vi har en välbeprövad och framgångsrik process som vi litar på och som kan appliceras i olika branscher, säger Sofie samtidigt som hon lägger stor tillit till företagets välarbetade rekryteringsprocess. 

David Törner är säljchef på Xamera och ser bara fördelar med ett breddat affärsområde. 

– Det är alltid kul med nya utmaningar och att utvecklas framåt är något Xamera ständigt strävar efter. Det är spännande med en bransch som är så bred och som finns på nästintill alla företag. 

Vad har ni märkt störst efterfrågan på?

– Mycket inom HR samt alla ekonomifunktioner som redovisningskonsult och ekonomiassistent, säger David Törner. 

Hur skiljer sig rekryteringsprocessen från IT och teknik?

– Inom ekonomi och management finns det en större urval av kandidater som inte kan sållas ut i exempelvis ett programmeringstest. Här tar vi stor hjälp av personlighetstesterna som certifierade medarbetare utför. Personlighetstest blir ett bra komplement till våra rekryterares redan professionella syn på kandidaterna, säger Sofie Lyck.  

David förklarar att deras redan lyckade karriärsamtal som erbjuds till kandidater även erbjuds inom det nya affärsområdet. 

– Profilen inom ekonomi är väldigt bred och där ligger karriärsamtalen som en bra grund för kandidater att tidigt förstå åt vilken riktning deras intresse ligger. Det gör att våra rekryterare kan göra en ännu bättre matchning för både företag och kandidat. 

Det finns en uppsjö av rekryteringsbolag, vart ligger ert unika värde i det aktuella affärsområdet ekonomi och management?

– Vi har gjort det här framgångsrikt i åtta år och kan hantverket i att rekrytera och det är väldigt kul att få applicera det i ännu en bransch. Det gör även att vår potentiella kundbas blir otroligt mycket större vilket känns spännande, säger David Törner. 


Vad tycker våra konsulter inom området då?

Lina

Utbildning: Civilekonom.
Nuvarande yrkesroll: Produktionscontroller på Lantmännen Agroetanol.

Vad var viktigt för dig när du skulle söka jobb?

Jag ville hitta ett intressant jobb som hade en koppling till det jag pluggat, det vill säga företagsekonomi inriktat mot strategi och styrning. Eftersom detta är mitt första jobb inom ekonomi ville jag gärna ha en tjänst där jag hade lite förkunskaper och kunde få användning av min utbildning för att komma in i rollen. Det kändes även viktigt att jobbet skulle bestå av varierande arbetsuppgifter och vara en möjlighet till att lära sig mycket nya saker.

Vad tar du med dig som viktigaste lärdom av att använda oss på Xamera som rekryteringsbolag? 

Att gå via Xamera underlättade jättemycket. Utöver att jag inte hade kunnat hitta just den tjänsten jag har idag på egen hand sökte jag även jobb precis i början av pandemin och då var det väldigt värdefullt att få hjälp med letandet. Jag tycker också att det var en viktig del i att hitta rätt tjänst, där jag skulle kunna prestera bra och trivas. Xamera hade även erfarenhet av att ha andra konsulter på samma företag vilket gav en trygghet i att det var ett bra ställe där man skulle bli väl mottagen.  

Johan

Utbildning: Kandidatexamen i logistik.
Nuvarande yrkesroll : Logistiker på Lantmännen Agroetanol.

Vad var viktigt för dig när du skulle söka jobb?

När jag sökte jobb var det viktigt att överhuvudtaget få ett jobb – lättare sagt än gjort när en pandemi precis brutit ut. Skämt åsido så var det viktigt för mig att jobben jag sökte skulle låta intressanta. Gärna inom en innovativ bransch, men samtidigt inom ramarna för min utbildning.  

Vad tar du med dig som viktigaste lärdom av att använda oss på Xamera som rekryteringsbolag? 

Att gå genom Xamera var väldigt givande tycker jag. Min uppfattning var att dom verkligen vill hjälpa människor ut i arbetslivet och tar en på allvar samt hela tiden ger feedback i samband med rekryteringar. 

Behöver du också rekrytera? Hör av dig till David hos oss så ser vi hur vi kan hjälpa er!

Featured

Taggar

Utforska mer

Att ha kommit igenom antagningsprocessen och blivit kallad till anställningsintervju är en stor bedrift. Det…

När du söker jobb behöver du vara beredd på att nämna referenser. Ibland efterfrågas det…

För att säkra Xameras fortsatta tillväxt startas under våren ett internt Traineeprogram för blivande Rekryterande…

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.