Xamera lanserar Exjobbsmatchen

Exjobbsmatchen lanseras i dagarna och är ett nytt koncept där vi utnyttjar vårt stora nätverk av studenter och företag till att skapa snabbare, smartare och bättre exjobbsmatchningar!

Hur det fungerar

Studenter som letar exjobb registrerar sig på vår hemsida för att bli exjobbsmatchade. De fyller i information om sin utbildning, tidpunkt och plats för exjobb, egna meriter samt önskemål om företag och ämne för exjobb. Vi sammanställer ansökningarna och skickar sedan ut dem till de företag för vilka de är relevanta. Om du ser en kandidat som verkar intressant kontaktar du din Account manager som organiserar ett karriärsamtal med studenten för att se att era profiler verkligen matchar. Om allt verkar bra träffas ni på en intervju. När exjobbet är avslutat kan den nyexaminerade talangen fortsätta karriären hos er inom ett av våra program Allt-i-ett-karriär eller Talangprogrammet.

Fördelar för dig

Exjobbsmatchen är en flexibel och kostnadsfri tjänst där du, utan att själv behöva göra jobbet och utan att på något sätt förbinda dig till ett avtal, både får tillgång till en framtida talang före alla andra och har möjlighet att verkligen lära känna personen innan du bestämmer om du vill investera i en rekrytering.

Metodiken vi tillämpar för att matcha dig med din exjobbare är samma som vi använder när vi matchar karriärmöjligheter. Den exjobbare som hamnar hos dig kommer alltså vara matchad både mot ditt kompetensbehov och er företagskultur. Det ger ideala förutsättningar för ett riktigt högkvalitativt exjobb och är även ett bra sätt att säkra en attraktiv talang för framtida rekrytering.

För att ytterligare skapa förutsättningar, både för ett lyckat exjobb och en möjlig framtida karriär hos er, har vi en nära dialog med din student under hela exjobbsperioden. Vi håller dig informerad gällande hens intryck av er verksamhet, planer för jobbsökande och eventuella frågetecken så att du kan fånga upp och möta dessa i tid.

Och om du efter avslutat exjobb väljer att erbjuda en tjänst till din talang får hen inom ramen för våra program Allt-i-ett-karriär eller Talangprogrammet tillgång till kompetensutveckling designad för att underlätta övergången till arbetslivet och skapa lönsamma medarbetare.

Så håll koll på din inbox. Exjobbsmatchen är på väg!

Dela:

Utforska mer

För andra året i rad har Xamera och Saab inlett ett samarbete för att välkomna…

Tack vare avancerad AI-teknik har Xamera Group kunnat skapa dynamiska karriärmöjligheter för unga ingenjörer. Ambitionen…

Xameria är en innovativ läroplattform designad för att effektivisera övergången till arbetslivet för nyutexaminerade. Plattformen…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.