Vanliga frågor

Behöver jag betala för att komma på ett karriärsamtal?

Nej! Allt som vi gör för dig på Xamera är helt kostnadsfritt. Du betalar inte för karriärsamtal, inte för att bli presenterad de karriärmöjligheter som matchar dig och inte för att skriva kontrakt. Och hittar vi en jobbmatch till dig kan du räkna med att få samma lön som du skulle ha fått om du hade ansökt direkt till bolaget.

Hur stor del av min lön kommer gå till er?

Inte en enda krona! Vi förhandlar din lön med din framtida arbetsgivare så att det som du får utbetalt motsvarar samma lön som du skulle ha fått om du ansökt direkt till företaget i fråga. Din arbetsgivare betalar såklart för att vi hjälper dem men det är en investering från deras sida som inte påverkar din lön.

Fixa jobbsökandet på en timme!

Du som söker jobb inom programmering och systemutvecklingBoka in ett karriärsamtal med en av våra rekryterare och bli matchad mot alla våra karriärmöjligheter.

Varför ska jag gå via er när jag kan bli direktanställd av företaget?

Först och främst eftersom vi hjälper dig att välja rätt arbete. I karriärsamtalet lär vi känna dig och diskuterar dina preferenser och önskemål. Med dessa som utgångspunkt matchar vi dig mot alla våra karriärmöjligheter och ser till att du får komma på intervju hos de företag som passar dig allra bäst. Vi matchar inte bara din kompetens utan tar också hänsyn till att din personlighet och dina målsättningar ska passa ihop med företagets kultur och struktur. Och när du börjar din anställning får du under de första månaderna tillgång till kompetensutveckling och support genom oss så att du snabbt kommer in i din nya roll.

Kan man söka flera jobb samtidigt?

Ja! När du kommer på karriärsamtal hos oss lyssnar vi på dina preferenser, intressen och önskemål och matchar dem mot alla våra karriärmöjligheter. Du får sedan gå på intervju hos de företag som passar dig allra bäst innan du beslutar var du vill ta vägen.

Kan man söka jobb i flera städer samtidigt?

Ja! När du kommer på karriärsamtal hos oss lyssnar vi på dina preferenser, intressen och önskemål och matchar dem mot alla våra karriärmöjligheter. Om du är intresserad av arbete i flera olika städer kommer vi alltså ta hänsyn till detta och matcha dig mot karriärmöjligheterna på alla platser du är intresserad av.

Vad händer om jag inte trivs i min roll?

De första sex till tolv månaderna på din nya arbetsplats, beroende på vilket av våra program du deltar i, kommer du ha tillgång till en coach från Xamera att bolla frågor och funderingar med. Om du inte trivs i din roll tar du upp det med din coach som hjälper dig vidare. Primärt genom att se om något på din nuvarande arbetsplats kan ändras/förbättras för att du ska trivas. Om detta inte fungerar kommer din coach hjälpa dig att hitta en annan karriärmöjlighet som passar bättre.

Vad innebär ”ambition att gå över till kund”?

Vårt arbete går ut på att matcha dig med rätt karriärmöjlighet. De första månaderna är du anställd via oss medan vi hjälper dig att få en bra start på din nya arbetsplats. Förutsatt att du trivs på ditt arbete låter vi sedan den arbetsgivare där du arbetar ta över ditt anställningskontrakt. Detta är målsättningen med alla våra matchningar och vad vi menar när vi säger att vår ambition är att du ska gå över till kund.

Vad får jag för anställning när jag går över till företaget efter att ha varit anställd via er?

Majoriteten av våra talanger som går över till kund efter anställningsperioden hos oss får en fast anställning hos kundföretaget. I undantagsfall kan kunden kräva en provanställning som sedan går över i en fast tjänst.

Vilka bolag jobbar ni med?

Vi jobbar med en stor mängd olika bolag inom industri- och techsektorn. Allt från små företag till stora koncerner. Du hittar ett urval av våra kunder på vår hemsida och genom att ta en titt på våra lediga tjänster. Men kom ihåg att det verkliga antalet bolag är betydligt större än vad vi kan visa. Därför rekommenderar vi karriärsamtalet som den bästa vägen in eftersom du då matchas mot samtliga tillgängliga och framtida karriärmöjligheter.

Utforska mer

Det finns fler vägar att hitta jobb än att svara på annonser och skicka in…

När det är dags för dig att inleda en anställning behöver du och arbetsgivaren komma…

Att ha kommit igenom antagningsprocessen och blivit kallad till anställningsintervju är en stor bedrift. Det…

Boka karriärsamtal

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.