Gruvföretaget Epiroc gillar Xameras varierade upplägg

Vi har samarbetat med andra rekryteringsbolag, men tycker att Xamera har hittat flest rätt, säger Ola Pettersson, Manager platform development på Epiroc.

Ola Pettersson på gruvföretaget Epiroc gillar Xameras fingertoppskänsla i att ge dem rätt kandidater

Epiroc är ett globalt företag med 14 500 anställda. De är en ledande produktivitetspartner inom gruvindustrin och infrastrukturbranschen. I Örebro samarbetar de främst med rekryteringsbolaget Xamera som de hittills har hittat ett 30-tal medarbetare genom.

– Vi har valt att använda oss av dem flera gånger. Jag placerar Xamera som kanske det bästa rekryteringbolaget av unga talanger. Vi har även samarbetat med andra rekryteringsbolag, men tycker att Xamera har hittat flest rätt, säger Ola Pettersson, som arbetar som Manager platform development på Epiroc.

Gruvföretaget Epiroc är ett företag som verkligen hittat sin nisch

Epiroc är ledande leverantör av bergbrytningsutrustning. Företaget har stor erfarenhet och kunskap om de gruvdriftsmetoder som används över hela världen. Stort fokus ligger på borrning och materialtransport ut i gruvor.

Mjukvaruutveckling och automation

– Vi är bara mjukvaruutvecklare på min avdelning och mitt gäng skapar automationsplattformen. Den mjukvara som är allra närmast hårdvaran och vår plattform finns i alla Epirocs maskiner.

Som rekryterande konsultchef har gruvföretaget Epiroc vid de senaste rekryteringarna haft Sofie Gustavsson..

– Sofie har en speciell fingertoppskänsla när det kommer till vad vi söker, jag inbillar mig att hon säljer in både bolaget och oss som chefer, skrattar Ola högt.

– Hon är lite av en “perfect matchmaker” och vi har på min avdelning två stycken nya kandidater inne nu och en på väg, så vårt samarbete med Xamera kommer inte sakta ner.

Ola Pettersson gillar att det finns olika upplägg för kunder att välja på

– Att ha möjlighet att använda oss av kandidaten som konsult innan vi väljer att anställa är något jag gillar skarpt. Det är ett bra koncept både för företag och för konsulten.

– Jag har anställt alla de kandidater som Xamera skickat. Det är ett bra betyg, säger Ola Pettersson.

Xamera är bryggan mellan studentliv och arbetsliv

Hur som helst, behöver du också rekrytera? Hör av dig till David så ser vi hur vi kan hjälpa er!

Utforska mer

Arbetsmarknaden för ingenjörer har vuxit över tid liksom tillgången på nyutexaminerade civil- och högskoleingenjörer Än…

Som nyexad ingenjör är du eftertraktad på arbetsmarknaden. Men hur ska du göra för att…

Så du är en nyexad ingenjör. Grattis! Arbetsmarknaden ser fortsatt god ut för dig så…

Kicka på frågorna för svar

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig bästa möjliga upplevelse på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta. Läs mer i vår integritetspolicy.

Jag vill bli matchad!

Vill du komma i kontakt med oss direkt?

Gå till vår kontaktsida där du hittar kontakter för respektive kontor här.